Red Bull -pomo lyttää Ferrarin mahdollisuudet, oma talli poikkeuksellisessa tilanteessa – "Meidän vastustajamme on Mercedes"

Red Bullin F1-tallin neuvonantaja Helmut Marko jatkaa Ferrarin lyömistä myös talvikaudella.

Viime vuodet F1-sarjan kolmatta viulua soittanut Red Bull yrittää palata Hondan vauhdittamana mestaruuskantaan. Ensimmäinen yhteinen vuosi oli lupauksia herättävä, ja se tuotti ykköskuski Max Verstappenille kolme osakilpailuvoittoa ja MM-sarjan kolmossijan.

– Honda ei vain täyttänyt lupauksiaan vaan ylitti ne, Marko kiitteli japanilaisjätin panosta Auto Bildille antamassaan haastattelussa.

– He ovat lähes tasoissa Mercedeksen kanssa, vain aika-ajossa on pieniä puutteita. Olen kuitenkin vakuuttunut, että Honda kykenee ottamaan sen pienen askeleen, ja sen jälkeen kaikki riippuu meistä ja siitä, kykenemmekö rakentamaan auton, jolla voi taistella mestaruudesta. Tässä vaiheessa kaikki näyttää hyvältä, sillä olemme valmiina aiemmin kuin koskaan, Marko sanoi.

Suorasukaisista lausunnoistaan tutuksi tullut itävaltalainen ei tehnyt tälläkään kertaa poikkeusta, kun häneltä kysyttiin, mikä tai kuka on suurin este Red Bullin mestaruusunelman tiellä.

– Meidän vastustajamme on Mercedes, erityisesti Lewis Hamilton. Täytyy myöntää, että hän ajaa lähes täydellisesti ja on tällä hetkellä kokonaisuutena paras kuljettaja F1:ssä. Max on toiseksi paras.

Ferrarista ei Markon mukaan tarvitse huolehtia. Hän povaa italialaisille vaikeaa kautta, siitäkin huolimatta, että Maranellossa rakennettu auto oli kauden 2019 jälkimmäisellä puoliskolla ajoittain suorastaan ylivertainen.

Charles Leclerc ja Sebastian Vettel saavuttivat kesätauon jälkeen kuusi paalupaikkaa peräjälkeen. Ferrarin voittoputki jäi kolmen ykkössijan mittaiseksi, mutta se olisi voinut olla pidempikin, mikäli talli ei olisi sekoillut strategiansa kanssa.

Ferrari vauhti katosi kauden lopussa jotakuinkin samaan aikaan, kun julkisuuteen levisi spekulaatioita tallin voimayksiköstä, jonka monet epäilivät olleen sääntöjen vastainen.

Verstappen kiilasi kauden kolmessa viimeisessä aika-ajossa vähintään toisen Ferrari-kuljettajan edelle, ja Red Bull keräsi kyseisissä kisoissa peräti kaksinkertaisen pistemäärän Ferrariin nähden.

– Heillä ei tuntunut olevan enää sitä etua, etenkään moottorin kanssa, joka heillä oli aiemmin, Marko sanoi.

Marko ei ole voimasuhdenäkemystensä kanssa yksin. Myös Mercedeksen moottoripomo Andy Cowell myöntää, että Red Bull on uskottava haastaja hänen työnantajalleen.

– He kykenevät rakentamaan auton, jolla voi voittaa mestaruuden, Verstappen on uskomattoman hyvä ja Hondan sitoutuminen on yhtä kovaa luokkaa kuin heidän kehityksensä, Cowell luetteli Auto Bildin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat