Mainos

Sotilaat innostuivat adoptoimaan Irakin kulkukoiria

Koira on ihmisen paras ystävä, myös sodassa. Sen saivat tuta ne 25 onnekasta irakilaista kulkukoiraa, jotka eilen saapuivat lentokoneella Yhdysvaltoihin. Koirien lentomatkan takana on eläinsuojelujärjestö, joka välittää eläimet ne adoptoineille amerikkalaissotilaille.

Koirien lennätys ei ole aivan huuhaataa, sillä eläimillä on tärkeä osa sotilaiden taistelustressin lievittämisessä ja henkisen hyvinvoinnin lisäämisessä, vaikkakin niiden pitäminen leirissä rikkoo armeijan sääntöjä. Sotavoimien mukaan taistelustressistä kärsivien määrä on noussut puolella viime vuoden aikana, ja henkisistä ongelmista kärsii jo lähes neljäkymmentä tuhatta sotilasta Irakissa ja Afganistanissa.

- Olen niin iloinen, että tyttärelläni oli siellä kaukana joku, joka antoi hänelle haleja, kun hänen äitinsä ei siihen pystynyt, kertoo Irakiksi nimettyä koiraa lentokentällä vastassa ollut sotilaan äiti.

Lemmikkikuljetuksien järjestäjän mukaan "Operaatio Bagdadin Pallerot" on saanut yhteydenottoja jo sadalta sotilaalta, jotka haluaisivat tuoda toimialueelta mukanaan kissan tai koiran. Eläimet ovat hyvin ihmisrakkaita, sillä sotilaat ovat hoitaneet niitä aivan pienestä pitäen.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.