Mainos

Sotarikoksista epäilty Bosnian kroaatti luovutettiin Haagiin

Kroatia on luovuttanut sotarikoksista epäillyn Bosnian kroaatin Vinko Martinovicin kansainväliselle tuomioistuimelle Haagiin.

Martinovicin odotetaan joutuvan oikeuden eteen huomenna. Entisen Jugoslavian sotarikoksia tutkiva YK:n tuomioistuin on vaatinut useaan otteeseen Martinovicin luovuttamista. Häntä odottaa syyte rikoksista ihmiskuntaa vastaan vuosien 1993-94 sodan yhteydessä.

Martinovicin epäillään johtaneen Mostarin aseellisia joukkoja Etelä-Bosniassa. Martinovic kärsi vankilatuomiota Kroatiassa, jossa hänet joulukuussa tuomittiin kahdeksaksi vuodeksi vankilaan naisen murhasta. Kroatian hallitus halusi aluksi, että Martinovic olisi suorittanut tuomionsa loppuun Kroatiassa.

Viime viikolla maan korkein oikeus kuitenkin kumosi kansallisen tuomion ja määräsi miehen uudelleen oikeuden eteen kansainvälisessä tuomioistuimessa. YK:n tuomioistuin on vaatinut Kroatiaa luovuttamaan myös toisen sotarikoksista epäillyn Bosnian kroaatin Mladen Naletilicin. Naletilic on viranomaisten hallussa Kroatiassa, mutta häntä ei ole luovutettu terveydellisiin syihin vedoten.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.