Sorrutko sinäkin tähän? Radiojuontajan rintaliivitunnustukseen voi moni nainen samaistua

Kuinka usein peset rintaliivisi? Ja onko värillä väliä? Radiojuontaja Jackie O paljasti rintaliivejä koskevan likaisen salaisuutensa.

Kuinka usein rintaliivit pitäisi pestä? Ohjeistuksia on monenlaisia. Säännöllinen pesu kuitenkin kannattaa, sillä rintaliivejä pidetään ihoa vasten. Reader's Digestin mukaan rintaliivit pitäisi pestä kolmen tai neljän käyttökerran välein, sillä muuten niihin alkaa kerääntymään likaa, öljyä, bakteeria ja hikeä, jotka saattavat aiheuttaa iho-ongelmia. Toiset kannustavat vielä tiheämpään pesutahtiin. Esimerkiksi Change Lingerien maajohtaja Marjo Topi kannusti MTV Lifestylen haastattelussa vuonna 2017 pesemään rintaliivit aina käytön jälkeen.

– Suosittelen, että kaikki alusvaatteet – rintaliivit mukaan lukien – olisi syytä pestä ihan jokaisen käyttökerran jälkeen. Suosittelen aina, että alusvaatteet kannattaa ihan kevyesti huuhdella miedolla pesuaineella vaikka joka päivä, Topi totesi.

– Tämä on suositus ja suositus perustuu siihen, että alusvaate on meidän ihollamme koko päivän. Iholta erittyy jatkuvasti rasvaa ja päivän aikana olemme tekemisissä kaikenlaisen lian ja pölyn kanssa, asiantuntija perusteli kantaansa.

"Eivätkö rinnat hikoile?"

Kuinka moni nainen oikeasti pistää rintaliivit pesuun yhden käyttökerran jälkeen? Asia nousi puheeksi myös kesäkuussa, kun australialainen radiojuontaja Jackie O tunnusti KIIS FM:n radiolähetyksen naisten salaisuuksia koskevassa osiossa, ettei juurikaan pese tummasävyisiä rintaliivejään, kertoo australialainen News.com.au-sivusto.

Jackie vertasi tummien rintaliivien pesemättömyyttä siihen, kuinka tummat farkutkin jäävät monelta pesemättä.

– Se johtuu siitä. ettei rintaliiveissä, kuten ei farkuissakaan, näe mitään jälkiä, sitä ajattelee vain, että "mustat farkut, kaikki hyvin", radiojuontaja perusteli.

Jackie tunnusti lähetyksessä, ettei edes kyennyt muistamaan edellistä kertaa, jolloin olisi pessyt mustat rintaliivinsä. Nainen kuitenkin myönsi, että ne pitäisi lopulta pestä.

Jackien juontajaparin, Kylen, manageri puuttui keskusteluun huomauttamalla, ettei hänkään ole koskaan nähnyt vaimonsa pesevän rintaliivejään. Pari on ollut naimisissa 11 vuotta.

– Eivätkö rinnat hikoile paljon? mies ihmetteli.

Jackie myönsi, että rintojen alus voi  tosiaan hikoilla, mikä puoltaa tiehämpää pesuväliä.

News.com.au-sivuston mukaan keskustelu aiheesta jatkui sosiaalisessa mediassa, jossa moni kannusti pesemään rintaliivit kertakäytön jälkeen.

"Paljon enemmän bakteereja kuin haluaisit kuvitellakaan"

Pesuvälin pitkittymiseen saattaa vaikuttaa se, jos naisella on tietyt suosikkiliivit, joita tulee käytettyä useammin kuin muita. Lempiliivejä kun ei välttämättä malta laittaa pesuun. Ihonhoitotuoteyritys Wellness Groupin perustaja Madeline Calfasin mukaan kaarituelliset rintaliivit keräävät enemmän bakteereja kuin löysemmin ihoa vasten istuvat kaarituettomat liivit. Kaarituen ympärillä oleva kangas voi ajan myötä  mustua liasta ja alkaa tuoksahtaa. Asiantuntijan mukaan hajua ei kuitenkaan kannata odotella merkkinä siitä, että alusvaate pitäisi vihdoin pestä. Liivit kun vilisevät bakteereja, vaikkei niitä näkisikään.

– Siinä vaiheessa, kun näet (ja haistat) tämän, liiveissä on jo paljon enemmän bakteereja kuin haluaisit kuvitellakaan, toteaa Calfas News.com.au-sivuston haastattelussa.

Liiveihin kasaantunut lika ja bakteerit voivat saada ihon ärsyyntymään.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: News.com.au

Lue myös:

    Uusimmat