Talvinen somehaaste voi mennä karmivalla tavalla pieleen – "Lumi-ihmiset, olkaa kilttejä ja lopettakaa..."

Sosiaalisessa mediassa on leviää nyt "Boiling Water Challenge", joka voi epäonnistuessaan päättyä hyvin kivuliaasti. Haasteesta uutisoi muun muassa Metro.

Kovat pakkaset ovat inspiroineet Yhdysvalloissa jälleen uuteen nettihaasteeseen. Maan pohjoisosissa on kärsitty ennätyksellisen kovista pakkasista – niin kovista, että jopa kiehuva vesi jäähtyy saman tien.

Tämä on johtanut "Boiling Water Challenge" -nimellä kulkevaan uudenlaiseen kuuma vesi -haasteeseen.

Haasteessa ihmiset heittävät ulkona ilmaan vettä, joka muuttuu nopeasti kovissa pakkasissa pieniksi lumihipuiksi tai hattaramaiseksi pilveksi. Tämä johtaa totta kai upean näköisiin kuviin ja videoihin, joita on jaettu kilpaa sosiaalisessa mediassa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Varo haasteen vaaroja

Haaste vaikuttaa helpolta, mutta se voi myös mennä kivualiaalla tavalla pieleen. Tämän osoittaa esimerkiksi Twitterin jaettu video kuvatekstillä "Lumi-ihmiset – olkaa kilttejä ja lopettakaa kiehuvan veden heittäminen ilmaan".

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Videolla voi nähdä, kuinka kiehuva vesi haaste menee karmivalla tavalla pieleen, kun haastetta kokeileva mies heittää kiehuvat vedet suoraan naamalleen.

Vastaavaa kävi myös Minnesotassa asuvalle Chris Kiegerille. Myös hänen jakamallaan videolla voi nähdä, kuinka lyhyisiin shortseihin sonnustautunut mies heittää kiehuvaa vettä itsensä ylitse ilmaan.

Vesi kuitenkin lentää täyden kierroksen, ja kiehuva vesi osuu miehen jalkojen takaosaan jättäen hänet hyppimään kivusta.


Palovammat mahdollisia

Kiehuva vesi -haastetta kokeilevia kehotetaankin äärimmäiseen varovaisuuteen sekä aina pitämään kunnollisia talvivaatteita päällä. Myös tuulen suunta kannattaa ottaa tarkkaan huomioon, ettei kuuma vesi tai höyry lennä kasvoille.

"Boiling Water Challenge" -haasteessa saattaa olla samanlaisia vaaroja, kuin viime vuonna levinneessä "Hot Water Challenge" -haasteessa, jota ei missään nimessä kannata kokeilla. Siinä nuoret heittivät toistensa päälle kiehuvaa vettä tai joivat sitä pillin kanssa.

Hot Water Challenge toi kesällä 15-vuotiaalle pojalle merkittäviä palovammoja, joiden parantelu vei pojalta jopa kuukausia. Haasteen on raportoitu johtaneen myös yhteen kuolemaan.

Lähteet: Twitter, Instagram, Metro, FoxNews

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja