Mainos

Somaliliiton pj: Suomessa asuvat somalialaiset eivät ole radikalisoitumassa

Suomen Somaliliiton puheenjohtaja Abdirashid Awad Diriellä ei ole tiedossa, että Suomessa asuvilla somalialaistaustaisilla olisi yhteyksiä al-Shabaabiin.

- En ole Somaliliiton puheenjohtajana huomannut mitään radikalismia. Arvostan kyllä Supon työtä, mutta me emme ole huomanneet mitään tällaista, Dirie sanoo.

Supon terrorismintorjunnan yksikön päällikkö Lasse Anttila kertoi aamun Turun Sanomissa, Kalevassa, Etelä-Suomen Sanomissa ja Väli-Suomen sanomalehdissä, että Suomesta olisi pidetty yhteyttä al-Shabaabiin.

Dirien mukaan Suomessa asuvat somalialaiset eivät hyväksy al-Shabaabin toimia. Dirie ei myöskään ole kuullut, että kukaan Suomessa asuva somalialainen olisi osallistunut terroristileirille.

- Ei kukaan tue terrorismia. Suomi on rauhan maa, ja täällä asuvat somalialaiset kuuluvat suomalaiseen yhteiskuntaan.

Dirie veikkaa, että Ruotsin taannoinen itsemurhapommi-isku on saattanut herättää epäilyjä Pohjoismaissa. Hän toivoo, että mediassa tutkittaisiin asiat tarkemmin, ennen kuin niistä kirjoitettaisiin tosina.

- Pitäisi tutkia ensin, miten asiat ovat. Esimerkiksi Hollannissa pidätettiin 12 somalialaistaustaista, ja myöhemmin kaikki vapautettiin.

Katso Marja Sannikan juttu

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.