Mainos

Somalia teki houkuttelevan tarjouksen nuorille merirosvoille

Somalian presidentti Hassan Sheikh Mohamud tarjoaa armahdusta nuorille merirosvoille.

Mohamud kertoi tarjouksestaan uutistoimisto AFP:lle antamassaan haastattelussa. Hänen mukaansa hallitus ei ole neuvotellut suoraan merirosvojen kanssa, vaan keskusteluja on käyty heimojen vanhimpien kanssa.

Tarjous ei koske merirosvojoukkojen johtajia, joista osa on etsintäkuulutettu kansainvälisen rikospoliisijärjestö Interpolin toimesta.

– Armahdus on pojille, presidentti sanoi AFP:lle.

Somalialaisten merirosvojen hyökkäykset rahtilaivoja vastaan ovat vähentyneet rajusti tänä vuonna. Hyökkäyksiä on raportoitu aiempaa vähemmän, ja myös onnistuneet kaappaukset ovat vähentyneet.

Intian valtamerellä ja Adeninlahdella partioi kymmeniä sotalaivoja turvaamassa merenkulkua. Alueella on muun muassa Naton, Euroopan unionin, Venäjän, Kiinan ja Japanin sotalaivoja.

Kaappauksien määrä on vähentynyt myös sen takia, että moni kauppa- ja rahtilaiva käyttää aseellisia vartijoita. Merirosvot eivät ole onnistuneet kaappaamaan laivaa, jolla on ollut aseellisia vartijoita.

Kaikesta huolimatta kansainvälinen merenkulkuvirasto IMB varoittaa, että merialue Somalian lähettyvillä on erittäin vaarallinen. Somalimerirosvojen hallussa on IMB:n mukaan seitsemän laivaa ja 113 panttivankia.

"Edelleen romahtanut valtio"

Somalia on ollut sekasortoisessa tilassa vuodesta 1991, jolloin diktaattori Mohamed Siad Barre syöstiin vallasta. Viime aikoina turvallisuustilanne on parantunut, ja pahoin raunioitunutta pääkaupunki Mogadishua on alettu kunnostaa.

Hallitusta vastaan taistelevat al-Shabaab-kapinalliset hallitsevat kuitenkin edelleen laajoja alueita Somaliasta. Kapinallisten lisäksi maassa toimii useita aseellisia ryhmittymiä, joista osa taistelee hallitusta vastaan ja osa sen puolesta.

– Tämä on edelleen romahtanut valtio, presidentti Hassan Sheikh Mohamud myönsi AFP:lle.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.