Mainos

Solana: Pommitukset tuskin johtavat rauhansopimuksen

Naton pääsihteeri Javier Solana sanoo tänään julkaistussa lehtihaastattelussa, että sotilasliiton ilmaiskut Jugoslaviaan eivät todennäköisesti saa presidentti Slobodan Miloseviciä allekirjoittamaan Rambouillet'n rauhansopimusta. Brittilehti The Timesin haastattelussa Solana huomauttaa, että Naton pommitusten tärkein päämäärä oli lopettaa viattomien ihmisten surmaaminen Kosovossa.

(STT-AFP) -Emme ole missään vaiheessa sanoneet, että voisimme pommittaa Milosevicia kunnes hän suostuu palaamaan neuvottelupöytään...sellaiseen tulokseen ei päästä sotilaallisin keinoin, Solana sanoi keskiviikkona julkaistussa haastattelussa.

-Meidän päämääränämme on lopettaa tappaminen. Se on tässä vaiheessa ensisijainen pyrkimyksemme, emmekä voi ajatella mitään muuta, Solana sanoi.

Pääsihteerin mukaan Naton pommitukset tuskin loppuvat vuorokauden sisällä. Hän uskoi kuitenkin, että Kosovon kriisiin löydetään ratkaisu ennen Naton 50-vuotispäivän kunniaksi pidettävää huippukokousta Washingtonissa 23. huhtikuuta.

Solana painotti, että kriisin ratkaisuun täytyy sisältyä myös pakolaisten paluu takaisin Kosovoon.

-Pakolaisten paluu on ehdoton edellytys sopimukselle. Me emme voi hyväksyä tapahtunutta, Solana sanoi viitaten Kosovon albaaniväestön joukkopakoon maakunnasta.
(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.