Mainos

Soini kehnoista kannatusluvuista: Ei tarvetta repiä pelihousuja

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei ole huolissaan Helsingin Sanomien kyselystä, jonka mukaan puolueen kannatus on alimmillaan kahteen vuoteen.

Kyselyssä perussuomalaisia kannatti 15,9 prosenttia. Korkein kannatus oli kokoomuksella, jota kannatti 22,1 prosenttia vastaajista. 

Soinia lukemat eivät hätkähdytä.

– Emme me ole romahtaneet. Tässä on taas siitä kysymys, että tehdään galluppi ja sitten siihen täytyy saada kaksi uutiskärkeä, Soini toteaa Enbuske &Linnanahde Crew -ohjelmassa.

– Tässä on tietysti merkittävää se, että kokoomus porskuttaa kuherruskuukaudellaan. Siinä on meille tappio, mutta siitä ei kannata pelihousujaan repiä. 

Soini pitää sen sijaan merkittävämpänä viestinä tuoreen gallupin paljastamaa epävarmojen äänestäjien määrää.

– 37 prosenttia ihmisistä ei joko kerro kantaansa tai heillä ei sitä ole. Eli tässä on suuri epävarmuuden tila. Tässä pitää parantaa politiikkaa, jyrkentää linjaa ja lyriikkaa.

Taloudellinen tilanne ei korjaannu Duudson-leikeillä

Kokoomuksen kuherruskuukauden äänestäjien kanssa Soini pistää puheenjohtaja Alexander Stubbin ympärillä olevan ”pöhinän” piikkiin. Soini sivaltaa kuitenkin tuoreen puheenjohtajan toimia julkisuudessa.

– Taloudellinen tilanne on vakava ja se ei korjaannu sillä, että on Duudsonien maalitauluna.

Soini ei myöskään näe, että hänen yleisestä linjasta poikkeava suhtautumisensa Venäjä-pakotteisiin olisi perussuomalaisten notkahtaneen kannatuksen takana.

– Nyt on kysymys siitä, että auttavatko nämä pakotteet, Soini toteaa.

– Ymmärrän, että tämä boikottitilanne on suuren yksimielisyyden ja hymistelyn aihe. Mutta se tulee iskemään koko Eurooppaan. Meillä on vielä eurokriisi, se pulpahtaa tuossa syksyllä vielä uudestaan stressitestien jälkeen pintaan. Ja nyt jos tämä talous sakkaa, niin tästä kärsivät sekä eurooppalaiset, suomalaiset ja venäläiset.

Soini uskookin, että todellinen perussuomalaisten kannatus mitataan vasta myöhemmin.

– Mitään oikotietä ei ole. Ohjelmat pöytään ja ihmiset valitsee niiden perusteella, mikä on se politiikan ydin. Kun tulee huonot ajat, niin jyvät erottuvat akanoista ja silloin tällaisella kuorrutuksella ei pärjää. Ei kukaan, emme myöskään me.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.