Soini jyrähtää: Kokoomuksen sote-temppuilu voi sulkea sen seuraavasta hallituksesta

Soini ryöpyttää kokoomusta sotesta 2:32

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ryöpyttää kovasanaisesti kokoomusta sote-sovun horjuttamisesta neuvottelujen loppusuoralla.

Soinin mukaan kokoomus yrittää muuttaa alkuperäistä kaikkien puolueiden yhdessä sopimaa alkuperäistä paperia. 

- Onko Jyrki Kataisen allekirjoittama paperi vielä tämän hetken kokoomuksella voimassa? Puheet, että tämä voitaisiin siirtää vaalien yli, ovat vastuuttomia ja ideologisesti värittyneitä. 

- Tässä on tasan kaksi vaihtoehtoa. Joko tämä tehdään yhdessä ennen vaaleja tai vaalien jälkeen ilman kokoomusta, Soini uhkaa. 

Soinin mukaan sote-sopu kaatuu, jos ratkaisua ei saada aikaiseksi ennen vaaleja. 

- Siihen meillä ei ole varaa.

Kokoomuksessa pääministeri Alexander Stubb ja kansanedustaja Kimmo Sasi ovat epäilleet ehditäänkö sote-esitys käsitellä vielä tämän eduskunnan aikana. Tänään Helsingin Sanomissa sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok.) sanoo, että lakiesitystä on viilattava tuotantovastuualueiden osalta, koska ne vain lisäävät byrokratiaa, eivät selkeytä sosiaali- ja terveyspalveluita.

Oppositiojohtajat Juha Sipilä (kesk.)  ja Timo Soini suostuivat hallituksen kanssa neuvottelupöytään keväällä. Soini pitää selvänä, että hallitus olisi kaatunut ilman opposition tukea. 

- Hallitus olisi jo silloin kaatunut soteen, jos ei tätä yhteistä asiaa olisi tullut. Edellytän, että kokoomus pitää sen, minkä entinen pääministeri Jyrki Katainen on allekirjoittanut. 

Lue myös:

    Uusimmat