Mainos

Soini jyrähtää: Kokoomuksen sote-temppuilu voi sulkea sen seuraavasta hallituksesta

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ryöpyttää kovasanaisesti kokoomusta sote-sovun horjuttamisesta neuvottelujen loppusuoralla.

Soinin mukaan kokoomus yrittää muuttaa alkuperäistä kaikkien puolueiden yhdessä sopimaa alkuperäistä paperia. 

- Onko Jyrki Kataisen allekirjoittama paperi vielä tämän hetken kokoomuksella voimassa? Puheet, että tämä voitaisiin siirtää vaalien yli, ovat vastuuttomia ja ideologisesti värittyneitä. 

- Tässä on tasan kaksi vaihtoehtoa. Joko tämä tehdään yhdessä ennen vaaleja tai vaalien jälkeen ilman kokoomusta, Soini uhkaa. 

Soinin mukaan sote-sopu kaatuu, jos ratkaisua ei saada aikaiseksi ennen vaaleja. 

- Siihen meillä ei ole varaa.

Kokoomuksessa pääministeri Alexander Stubb ja kansanedustaja Kimmo Sasi ovat epäilleet ehditäänkö sote-esitys käsitellä vielä tämän eduskunnan aikana. Tänään Helsingin Sanomissa sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok.) sanoo, että lakiesitystä on viilattava tuotantovastuualueiden osalta, koska ne vain lisäävät byrokratiaa, eivät selkeytä sosiaali- ja terveyspalveluita.

Oppositiojohtajat Juha Sipilä (kesk.)  ja Timo Soini suostuivat hallituksen kanssa neuvottelupöytään keväällä. Soini pitää selvänä, että hallitus olisi kaatunut ilman opposition tukea. 

- Hallitus olisi jo silloin kaatunut soteen, jos ei tätä yhteistä asiaa olisi tullut. Edellytän, että kokoomus pitää sen, minkä entinen pääministeri Jyrki Katainen on allekirjoittanut. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.