Soiko päässäsi vanha virsi? Näin pääset eroon korvamadosta!

Tutkimusten mukaan korvamadot ovat tuttuja suurelle osalle ihmisistä. Korvamadolla tarkoitetaan kappaletta, joka jää soimaan vastentahtoisesti päähän. Korvamato saattaa olla sinnikäs ja kestää jopa useita päiviä.

Erityisen tarttuvia korvamatoja ovat kolmen soinnun pop-melodiat, joiden sävelen oppii kahdella kuuntelulla. Korvamatojen klassikoita ovat muun muassa Final Countdown, Puuhamaan mainoskappale ja monet Beatlesin kappaleet. Tämän päivän artisteista Lady Gaga kantaa harteillaan korvamatokuningattaren viittaa.

Voit päästä madosta eroon kuuntelemalla tai laulamalla päässäsi soivan kappaleen alusta loppuun. Jos et muista kaikkia sanoja, keksi itse uudet. Riskinä kuitenkin on, että kappale alkaa soida päässäsi hetken kuluttua uudestaan.

Voit myös yrittää harhauttaa ja lallatella jotakin toista kappaletta. Valitettavasti voit vain toivoa, ettet tule korvanneeksi vanhaa korvamatoa uudella. Tältä voit välttyä kuuntelemalla tarpeeksi monimutkaista ja haastavaa musiikkia. Älä siis turvaudu pop-musiikkiin, vaan etsi parannusta klassisesta musiikista tai modernista jatsista.

Aivojumppa on tehokas parannuskeino

Washingtonin yliopisto on tutkinut korvamatoja ja löytänyt toistaiseksi tehokkaimman keinon niiden karkottamiseksi. Tutkijoiden mukaan madosta pääsee parhaiten eroon keksimällä haastavia anagrammeja. Anagrammilla tarkoitetaan yhden tai usean sanan kirjainten uudelleen järjestämistä siten, että muodostuu uusia sanoja tai virkkeitä.

Älä kuitenkaan laadi liian haastavia anagrammeja, sillä tällöin aivot rasittuvat liikaa ja voivat hakea turvaa korvamadosta. Löydät kokeilemalla oikean haastavuustason.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja