Snookerin MM-kisoissa kuohuu: pelaaja boikotoi turnausta viime hetkellä: "Olisin suuressa vaarassa – tämä on naurettavaa"

Englantilaispelaaja Anthony Hamilton ilmoitti torstaina jäävänsä pois snookerin MM-turnauksesta, joka käynnistyy tänään Englannin Sheffieldissä. 

Hamilton, 49, sai paikan MM-kisoihin karsintaturnauksen kautta ja olisi pelannut pääsarjassa ensi kertaa sitten vuoden 2008. Hän päätti kuitenkin jäädä pois lajin ykköskilpailusta koronaviruksen varotoimenpiteenä. 

Hamilton kärsii astmasta, ja kun Crucible-teatteriin päästetään yleisöä noin kolmannes sen kapasiteetista eli noin 300 henkilöä, hän koki olevansa vaarassa. 

– Ajatellaan niin, että yksi Cruciblessa ollut ihminen sairastuu ja kuolee. Tämä ihminen kuolisi ilman syytä, vain viihteen takia. Se on mielestäni naurettavaa, urallaan yhden rankingturnauksen voittanut Hamilton kritisoi päätöstä päästää yleisöä paikalle. 

– Henkilökohtaisesti olisin suuressa vaarassa. Minulla on astma, ja olen ollut todella varovainen korona-aikana. Olen suojannut itseäni kaikilta riskeiltä, joten asteleminen tilaan, jossa on 300 henkilöä, ei sovi minulle. En tiedä, miksi kukaan tuntisi oloaan mukavaksi. 300 henkilöä samassa tilassa 17 päivän on valtava riski. 

Myös lajin suurin tähti Ronnie O'Sullivan on arvostellut ratkaisua päästää yleisöä paikalle. Hän myös mainitsi nimeltä astmaa sairastavan Hamiltonin, kun hän perusteli kantaansa. 

Hamiltonin vetäytyminen tarkoittaa sitä, että hänen avauskierroksen vastustajansa, englantilainen Kyren Wilson, pääsee automaattisesti toisella kierrokselle. 

Turnaus alkaa tänään ja huipentuu 16. elokuuta. Mestaruutta puolustaa Judd Trump

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja