Ronnie O'Sullivan paalutti jälleen tiukkaa tekstiä MM-kisoista – uhkaa jopa vetäytymisellä

Snookerin supertähden Ronnie O'Sullivanin mielestä yleisön päästäminen lajin MM-kisojen katsomoon ei ole järkevää. O'Sullivan on valmis jopa jättämään kisat kesken, jos siltä tuntuu.

Karsinnat ovat parasta aikaa käynnissä ja MM-mittelöt pelataan Sheffieldissä 31. heinäkuuta - 16. elokuuta. Kisoihin on päätetty ottaa rajoitettu määrä katsojia, mikä on O'Sullivanin mielestä tarpeeton riski. Hän on tehnyt kantansa selväksi jo aiemmin.

Iso-Britannian päättäjien mielestä rajoitettu väkimäärä suositussa tapahtumassa on stressitesti maan uusille koronarajoituksille.

– Ei tällä saavueta mitään. Ei näytä hyvältä, jos ihmisiä otetaan paikalle, mutta heitä ei ole kuitenkaan tarpeeksi. Joko paikka täyteen ja sanotaan, ettei meitä oikeastaan kiinnosta, tai sitten pitäisi sanoa, että "emme ota ketään", O'Sullivan linjasi BBC:lle.

World Snooker Tourin puheenjohtaja Barry Hearn on sanonut, että monet pelaajat ovat innoissaan, että katsojia on edes jonkun verran paikalla. O'Sullivanin mielestä urheilu pitäisi järjestää suljettujen ovien takana, ettei koronavirus pääse leviämään.

– Se, että urheilua on televisiossa, riittää tällä hetkellä. Minusta tämä on tarpeeton riski. Ei kukaan halua vaarantaa ihmishenkiä, O'Sullivan sanoo.

Hän nostaa esiin myös terveydenhuollon ammattilaisten kuukausia jatkuneen työtaakan, jota pitäisi hänen mielestään keventää kaikin mahdollisin keinoin. O'Sullivan on itse valmis ottamaan riskin astuessaan peliareenalle.

Jos hän kuitenkin kokee olonsa "erittäin, erittäin epämukavaksi", hän on valmis vetäytymään MM-turnauksesta.

– Jos tullaan siihen pisteeseen, ei pelaamisessa ole enää järkeä. Toivottavasti niin ei käy ja toivottavasti nautin.

MM-turnaukseen pääsee maailmanrankingin 16 parasta ja 16 muuta pelaajaa 21. heinäkuuta alkavan karsinnan perusteella. Myös Suomen Robin Hull oli mukana karsinnassa, mutta hän hävisi avausottelunsa.

Lue myös:

    Uusimmat