SM-liigassa loistanut suomalaishyökkääjä saa Pohjois-Amerikassa kunnon näytönpaikan – "Hän on isossa roolissa"

Pohjois-Amerikan kiekkokaukaloihin alkavaksi kaudeksi hyppäävä Valtteri Puustinen aloittaa kautensa AHL:ssä, mutta suomalaishyökkääjä on saamassa oivallisen näytönpaikan.

Kahdella edelliskaudella SM-liigassa HPK-paidassa 40 tehopisteen rajan rikkonut Puustinen solmi keväällä kaksivuotisen tulokassopimuksen NHL-seura Pittsburgh Penguinsin kanssa. Syksyllä 22-vuotias hyökkääjä tömistikin Suomen tomut jaloistaan ja suuntasi ensimmäistä kertaa urallaan Pohjois-Amerikkaan.

Puustinen pääsi näyttämään taitojaan Pittsburghin harjoitusleirillä, mutta toistaiseksi NHL:n ovet pysyivät vielä kiinni, kun Puustinen lähetettiin AHL:ään Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin riveihin.

AHL-komennus voi osoittautua lopulta hyvinkin hedelmälliseksi, sillä Puustinen on saamassa hienon näytönpaikan joukkueensa tulosyksiköstä. AHL-seuran apuvalmentaja Kevin Porter odottaa innolla Puustisen edesottamuksia.

– Hänellä on paljon taitoa ja erinomainen laukaus. Luulen, että hän on isossa roolissa joukkueessamme ja ylivoimallamme. Hän on myös älykäs ja luo hyvin peliä. Lahjakas hyökkäyspäässä. Odotan innolla hänen seuraamistaan, Porter hehkuttaa DK Pittsburgh Sportsille.

Jos Puustinen onnistuu AHL:ssä, voi hän saada hyvinkin nopeasti mahdollisuuden näyttää taitonsa myös NHL-kaukalossa.

Puustisen lisäksi kautensa Wilkes-Barre/Scrantonissa aloittavat  suomalaisvahti Filip Lindberg ja -puolustaja Niclas Almari.

Lue myös:

    Uusimmat