NHL-läpimurron tehnyt suomalaishyökkääjä huiman ylistyksen kohteena – "Yksi aliarvostetuimmista"

New Jersey Devilsin suomalaishyökkääjä Janne Kuokkanen on noussut NHL-seurassaan avainpelaajien joukkoon. Kuokkasen peliesitykset keräävät kehuja niin valmennukselta kuin joukkuetovereiltakin.

23-vuotias Kuokkanen teki viime kaudella kunnollisen läpimurron NHL-kaukaloihin iskemällä 50 pelaamassaan ottelussa 25 tehopistettä. Juonikas hyökkääjä on jatkanut harjoituskaudella siitä, mihin hän keväällä jäi.

Kuokkanen on iskenyt kahdessa pelaamassaan harjoitusottelussa yhteensä kolme tehopistettä. Tiistain vastaisena yönä Kuokkanen nakutti kaksi syöttöpistettä, kun Devils kaatoi Washington Capitalsin.

Devils-päävalmentaja Lindy Ruff on ollut enemmän kuin tyytyväinen Kuokkasen otteisiin. Varsinkin Washington-ottelussa Kuokkasen kiekkovarmuus nousi esiin muiden hätiköidessä kaukalossa.

– En ollut tyytyväinen siihen, miten pelasimme toisessa erässä. Emme pitäneet kiekosta huolta kovinkaan hyvin ja menetimme kiekon turhan monta kertaa. Janne ei kuitenkaan juurikaan ollut osallisina noissa tilanteissa. Hän ei tee hirveästi isoja virheitä, Ruff kehuu Devilsin sivuilla.

Kuokkasen peliäly kerää runsaasti kehuja Ruffilta.

– Hän tekee lähes aina oikeita ratkaisuja jäällä ja on vaativa itselleen, kun hän tekee huonon ratkaisun. Hän näkee kentän hyvin ja pelaa oikealla tavalla.

 Suomalaistaiturin syöttötaidot keräävät puolestaan kehuja pelitovereilta.

– Hän on todella älykäs pelaaja. Hän on yksi aliarvostetuimmista syöttelijöistä tässä liigassa. Sen näki jo viime kaudella. Hän saa asioita tapahtumaan melkein joka vaihdossa, Devils-hyökkääjä Michael McLeod hehkuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat