Kärpissä säkenöinyt suomalaislupaus jahtaa NHL-unelmaansa Floridassa, iskettiin heti tähtihyökkääjän rinnalle – "Minun on oltava paljon parempi"

Aleksander Barkov: Floridaan saatiin hyviä vahvistuksia 3:51
Videolla Florida Panthers -kapteeni Aleksander Barkovin heinäkuisia mietteitä.

Viime kaudella Kärppien riveissä loistanut Aleksi Heponiemi jahtaa tällä kaudella pelipaikkaa Florida Panthersin riveistä. Suomalainen on huomannut kehityskohteensa harjoitusleirin avauspäivien aikana.

20-vuotias Heponiemi oli yksi viime kauden valopilkkuja SM-liigassa. Taitava hyökkääjä saalisti 50 pelaamassaan ottelussa 46 tehopistettä ja oli joukkueensa kärkipelaajia läpi kauden.

Täksi kaudeksi Heponiemi hyppäsi Floridaan tavoittelemaan suurta NHL-unelmaansa. Uransa ensimmäistä kertaa NHL:n harjoitusleirille osallistuva Heponiemi on saanut jo upean mahdollisuuden näyttää taitonsa, kun hänet iskettiin sunnuntaina samaan ketjuun tähtihyökkääjä Mike Hoffmanin ja suomalaistaituri Henrik Borgströmin kanssa.

– Joukkue on täynnä hyviä pelaajia. En usko, että sillä on oikeastaan väliä, kenen kanssa pelaat. Tietysti on hienoa pelata Borgströmin ja Hoffmanin kanssa, mutta yritän vain tehdä parhaani jäällä ja tehdä asioita, joita pelissäni tarvitaan, Heponiemi toteaa Floridan sivuilla.

Heponiemi pelasi aikoinaan kaksi kautta Kanadan juniorisarja WHL:ssä hurjin pistein, joten peli Pohjois-Amerikan pienessä kaukalossa ei ole hänelle täysin vierasta. Tällä kertaa vastaan luistelee kuitenkin NHL:n supertähtiä ja väkivahvoja puolustajia nuorten lupausten sijaan.

– Uskon, että minun oltava paljon parempi ja totuttava vauhtiin. Peli on niin nopeaa tällä. Uskon, että se sujuu hyvin, Heponiemi summaa.

Florida Panthersin harjoituskausi käynnistyy kunnolla tiistain vastaisena yönä, kun se kohtaa kahdella eri joukkueella Nashville Predatorsin. Heponiemen ja Borgströmin lisäksi Floridan leirillä viilettävät suomalaishyökkääjät Aleksander Barkov ja Sebastian Repo.

Lue myös:

    Uusimmat