Suomalaiskaksikko järjesti jättiyllätyksen NHL:ssä – "Tämä on mahtavaa!"

Colorado Avalanchen Sampo Ranta ja San Jose Sharksin Santeri Hatakka vastasivat harjoitusleirien mukavimmista suomalaisyllätyksistä, kun kumpikin lunasti paikkansa joukkueidensa NHL-kauden avausmiehistössä. 

Viime vuodet yliopistosarja NCAA:ssa kiekkoillut Ranta pääsi maistamaan NHL-maailmaa jo kevään pudotuspeleissä, kun hän pääsi jäälle kahdessa ottelussa. 21-vuotiaan hyökkääjän murtautumista Coloradon vahvaan hyökkäyskalustoon voidaan siitäkin huolimatta pitää kovana temppuna.

Työteliäs ja vahva Ranta otti uutisen ilolla vastaan.

– Tämä on mahtavaa! Olen valmis. Tästä tulee hauskaa, Ranta kertoi medialle kokoonpanouutisen jälkeen.

Ranta harjoitteli maanantaina Coloradon kolmosketjussa yhdessä Alex Newhookin ja J.T. Compherin kanssa, joten Ranta voidaan hyvinkin nähdä kentällä, kun Colorado avaa kautensa Chicago Blackhawksia vastaan torstain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Hatakka järjesti jättiyllätyksen

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

Syksyn toistaiseksi suurimmasta NHL-yllätyksestä vastasi kuitenkin puolustaja Santeri Hatakka, joka murtautui San Jose Sharksin 23 pelaajan NHL-miehistöön.

20-vuotias Hatakka pelasi kaksi edelliskautta SM-liigassa Ilves-paidassa ennen siirtymistään Pohjois-Amerikkaan.

Sulavaliikkeinen Hatakka on saanut harjoitusotteluissa mukavasti vastuuta. Hatakka on pelannut harjoitusotteluissa tähtipuolustaja Erik Karlssonin rinnalla. Hatakka on kerännyt syksyn mittaan myös runsaasti kehuja päävalmentaja Bob Boughnerilta.

– Hän tuo räjähtävyyttä siniviivallemme. Hän totuttelee vielä pohjoisamerikkalaiseen peliin, mutta olen nähnyt hänen parantavan ja parantavan koko ajan. Odotan innolla, mikä hänen huippunsa on, sillä hänellä on paljon potentiaalia kehittyä, Boughner hehkuttaa Mercury Newsille.

San Jose avaa NHL-kautensa sunnuntain vastaisena yönä Suomen aikaa, kun se saa vieraakseen Winnipeg Jetsin.

Lue myös:

    Uusimmat