SM-liigasensaatio osoitti kykynsä maajoukkuepeleissäkin: "Ei malttaisi enää jäädä pois"

KooKoon Heikki Liedes, 28, pääsi avaamaan A-maajoukkueen maalitilinsä Ruotsia vastaan. Liedes on tullut ryminällä maajoukkuekuvioihin, eikä hän aio niistä helposti jäädä sivuun. 

Liedes teki Suomen ainoan maalin 1–3-tappioon päättyneessä ottelussa Miro Aaltosen syötöstä. Hänellä oli paikkoja jo aiemminkin. 

– Sanoin Mirolle, että anna vielä yksi paikka, Liedes veisteli pelin jälkeen. 

Liedes piteli kädessään Suomen parhaalle pelaajalle annettua palkintoa. Hän osoitti pysyvänsä hyvin kansainvälisessäkin pelitahdissa. 

– Kun kerran tänne on päässyt, ei malttaisi enää jäädä pois. Ei ole kokemusta vielä niin paljon, että voisin kieltäytyä MM-kisoista, Liedes heitti kieli poskessa. 

Ura kovassa nousussa

Liedes on yksi tämän kauden nousukkaista SM-liigassa. Hän pelasi vielä viime kaudella mestaruuden voittaneen Lukon nelosketjussa, mutta tällä kaudella tehohanat ovat auenneet KooKoossa. 

– Meillä oli Lukossa huikea joukkue. Kannoin sen roolin ylpeydellä, mutta olen jo pari vuotta uskonut, että voin pelata isommassa roolissa. 

Liedes nautti täysin rinnoin pelaamisesta loppuunmyydyn Hartwall Arenan yleisön edessä. 

– Oli jo unohtanut, että miten hienoa tunnelma on peleissä. Viime kaudella oli kieltämättä vaikea syttyä joihinkin otteluihin, Liedes viittasi tyhjille katsomoille pelaamiseen. 

Lue myös:

    Uusimmat