Leijonahyökkääjällä järjetön pelitahti – EHT-pelistä suoraan kohti Moskovaa: "Onneksi ei ole pitkä lento"

Leijonien hyökkääjä Iiro Pakarinen pääsee jääkiekkoilemaan näinä päivinä koko rahalla. Kolmen tiivistahtisen EHT-ottelun jälkeen pitäisi olla maanantaina iskussa Jokerien KHL-pelissä Moskovassa. 

Kello on 19.49 Helsingin Hartwall Arenalla. Suomen ja Ruotsin EHT-ottelu on päättynyt hetki sitten. 

Laitahyökkääjä Iiro Pakarisen piti saada kahden pelatun ottelun jälkeen huilivuoro, mutta hän hyppäsi kehiin, kun Mikael Ruohomaa loukkaantui. 

Pakarinen sai vain haaveilla leppoisasta siirtymisestä kotiin. Jokerit starttaa kello 22.00 matkalle kohti Moskovaa, jossa maanantaina illalla luistelee vastaan paikallinen Dynamo. 

– Ei muuta kuin kamat kassiin. Kunhan vaan pysyy terveenä, niin kyllä tässä muuten jaksaa. Onneksi ei ole pitkä lento, Pakarinen naureskeli rennosti MTV Urheilulle. 

Pelaatko kuitenkin maanantaina?

– Enköhän. Ei meillä kuitenkaan liikaa ole ekstraäijiä. 

Pakariselle tulee näin viiden päivän sisällä neljä ottelua. Se on jopa ammattilaiskiekkoilijalle harvinaisen kova tahti. 

– Kieltämättä pikkaisen jaloissa painaa. Viimeksi varmaan vastaavaa on ollut AHL:ssä, jossa pelattiin kolmena peräkkäisenä päivänä. 

"Ei ollut jäähyn arvoinen"

Pakarinen piti Suomen kaksi voittoa ja yhden tappion käsittänyttä turnausta kelvollisena. Päätöspelin Ruotsi-ottelu olisi tosin voinut vielä kääntyä voitoksi. 

– Hallitsimme peliä tasakentällisin. Kyllä meillä oli tarpeeksi paikkoja. 

Ruotsi rankaisi kolmesta ylivoimapelistään. Yksi kohtalokkaista jäähyistä tuli Pakarisen korkeasta mailasta. 

– Ei se mielestäni ollut jäähyn arvoinen, se oli sellainen puolivahinko. Kaveri nosti itse mailaa, ja se osui visiiriin. 

Lue myös:

    Uusimmat