SM-liigaan pyrkivällä seuralla hallivuokria maksamatta vuosien ajalta – hakemusprosessissa käänne

TUTO yllätti kaikki hakemalla liigalisenssiä – tällaisia ehtoja Liigaan vaaditaan 2:40
TUTO yllätti kaikki hakemalla liigalisenssiä – tällaisia ehtoja Liigaan vaaditaan

Liiga-lisenssiä kaudeksi 2024–25 hakeneen TUTO Hockeyn taloustilanne on MTV Urheilun tietojen mukaan hyvin haastava. Seura on syvästi velkainen ja sillä on maksamatta hallivuokria useammalta vuodelta. Kuopasta huolimatta seuran toimitusjohtajan mukaan Liiga-projektiin on jo saatu sitovia kumppaneita. 

TUTOn hallituksen puheenjohtaja Tuomas Haanpää vahvistaa MTV Urheilulle, että Kupittaan monitoimihallia hallinnoivalle taustayhtiölle on maksamatta kymmeniätuhansia euroja. Rästit ovat Haanpään mukaan perua koronapandemian ajalta. 

– Kausilta 2020–22 on rästejä syntynyt. Kymmenistätuhansista puhutaan. Mitään epäselvyyksiä tässä ei ole, Haanpää sanoo. 

Mestiksessä vaisusti viime vuosina menestynyt seura on myös taloudellisesti alhossa. Seura teki edellisen julkisen tilinpäätöksen mukaan keväällä 2022 päättyneellä tilikaudella 756 000 euron liikevaihdolla tappiota 145 000 euroa. Yhtiön omavaraisuusaste oli -835 prosenttia, pääoma pakkasella 827 000 euroa.

Seuran toimitusjohtajan Kimmo Hollménin mukaan vuokrarästien suhteen on tehty kahdenvälisiä järjestelyjä halliyhtiön kanssa. 

– Maksusuunnitelma on olemassa. Lyhennystä tehdään kuukausittain. Halliyhtiön kanssa on neuvoteltu jo pidemmän aikaa. Mitään riitaisuuksia tai epäselvyyksiä ei ole, Hollmén sanoo. 

TUTOn Mestis-joukkueen harjoitteluun on tullut muutos osana järjestelyjä. 

– Meidän harjoittelumme on siirretty aamupäivään. Se helpottaa muiden käyttäjien osalta. Halliyhtiö saa prime time -aikaa junioreille ja muuhun käyttöön. Se on osa tätä yhteistyötä, mitä olemme heidän kanssaan tehneet, toimitusjohtaja jatkaa. 

MTV Urheilu tavoitti myös Kiinteistö Oy Turun Monitoimihallin toimitusjohtajan Kari Rantalan. Hän ei halunnut kommentoida TUTOn vuokrarästeihin liittyviä kysymyksiä. 

Liigalta tullut selvityspyyntö

Kiekko-Espoo jätti odotetusti Liiga-hakemuksensa lokakuun lopussa. Vanavedessä ilmi tullut TUTOn hakemus yllätti kiekkokansan. 

Haastavasta taloustilanteesta huolimatta Hollménin mukaan Liiga-projektiin on jo nyt saatu ehdollisesti sitoutuneita rahoittajatahoja. Pelkän lisenssin hinta on noin 3,5 miljoonaa euroa. 

– Lisenssihakemus on lisännyt kiinnostusta. Omistajia on tavattu myös eilen ja näitä keskusteluja käydään, hän vakuuttaa. 

Prosessin suhteen on tapahtunut myös kulisseissa. Lokakuun lopussa jätetystä hakemuksesta on saatu Liigan suunnalta selvityspyyntö. 

– Yksi näistä asioista on, että minkälaisia summia olisi omistajilta tai yhteistökumppaneilta tulossa. Ne toimitetaan lisenssitoimikunnalle. 16. marraskuuta on päivämäärä, jolloin lisäselvityspyyntö pitää toimittaa, Kimmo Hollmén päättää.

Jonne Virtanen pimahti jäähystä – heitti jäälle minkä käsiinsä sai 1:08
TUTOn päävalmentaja Jonne VIrtanen sai tästä pimahduksesta toimintakieltoa

Juttua korjattu kello 18.06: artikkelissa kirjoitettiin aiemmin virheellisesti viime tilikaudesta, vaikka kyseessä on edellinen julkinen tilinpäätös.

Lue myös:

    Uusimmat