Jonne Virtanen kommentoi nyt kohupurkaustaan – raivostumisesta toimintakieltoa useampi ottelu

Jonne Virtanen pimahti jäähystä – heitti jäälle minkä käsiinsä sai 1:08
Jonne Virtanen pimahti jäähystä – heitti jäälle minkä käsiinsä sai

Pitkän pelaajauransa puolitoista vuotta sitten päättänyt Jonne Virtanen toimii ensimmäistä kauttaan Mestis-päävalmentajana. TUTO-käskijä pimahti lauantai-iltana totaalisesti tuomaristolle ja viskoi vaihtoaitiosta jäälle kaiken irtaimiston. Virtanen avaa purkauksensa taustat MTV Urheilulle. 

Tilanne eskaloitui launtaina TUTO-IPK-ottelun kolmannen erän puolivälin jälkeen, kun turkulaisten Turo Asplund passitettiin jäähylle poikittaisesta mailasta. 

Juttu jatkuu videoupotuksen jälkeen. 

Tämä jäähytuomio tempaisi Jonne Virtasen vadin totaalisen nurin Mestis-iltamissa 2:12
Tämä jäähytuomio tempaisi Jonne Virtasen vadin totaalisen nurin Mestis-iltamissa

Virtanen raivostui totaalisesti ja paiskoi kentälle juomapulloja, fläppitaulun ja käsipaperia. Sen jälkeen hän takoi yhden komposiittimailan päreiksi laitaa vasten. 

Nukutun yön jälkeen Virtanen toteaa tempauksensa menneen överiksi. 

– Ei noin pitäisi kenenkään käyttäytyä. Kyllä mun pitää paremmin saada turhautuminen pidettyä kasassa, Virtanen toteaa sunnuntaina MTV Urheilulle. 

Ottelusta pihalle laitettu Virtanen korostaa, että purkaus oli peruja pidemmän aikavälin turhautumisesta. Hänen mielestään TUTOa vastaan vihelletään epäoikeudenmukaisesti. 

– Tämä ei nyt johtunut yksittäisestä pelitilanteesta. Mun mielestä meitä on sorsittu nyt aika paljon. Joensuussa kun oltiin, meidän pelaaja taklaa ohi, meille jäähy. Ketterää vastaan aivan päivänselvä selästä taklaus, ei lennä kaveri ulos. Sitten RoKi-pelissä päähän kohdistunut taklaus meitä vastaan, ei jäähyä. Sen jälkeen meidän pelaaja hoipertelee ja vetää kiekon katsomoon, meille kakkonen ja vastustaja tekee maalin. Eilisen pelinkin jäähyt voi jokainen katsoa, Virtanen luettelee. 

Katso Virtasen raivostuminen pääkuvan videolta.

Virtanen kokee, että TUTO-joukkue kärsii päävalmentajaan kohdistuvista asenteista. 

– On epäoikeudenmukaista pelaajille, että valmentajalla on jonkinlainen pärstä tai naama. Jostain se johtuu, kun se niin selkeästi menee noin. Jos on pelejä, joissa olet kiekossa 80 prosenttia, niin ei sulla pitäisi olla enemmän jäähyjä. Eihän tässä muuta haluta kuin tasapuolista kohtelua.

Virtanen saa joka tapauksessa vähintään kolmen ottelun toimitsijakiellon Mestiksen kurinpidolta. Panna voi käsittelyn jälkeen olla mahdollisesti pidempikin. 

– Jos kiukuttelee ja heittelee juomapulloja ja paperia jäälle, niin saa enemmän pelikieltoa kuin silloin, kun taklaa selästä, potkaisee tai hyökkää jonkun kimppuun ilman syytä. Ymmärrän, jos olisin lyönyt ihmistä mailalla tai jotain. En nyt niin huono heittäjäkään ole. Ei siinä ketään päin yritetty tähdätä, Virtanen kommentoi toimitsijakieltoaan. 

– Kovin rangaistushan oli se, että jouduin katsomaan sen kotona ja aamulla 4-vuotias kysyi, että mitä isä touhuat. Opin tiellä tässä ollaan. Paremmin pitäisi tunteen pysyä kurissa, Virtanen päättää.  

TUTO on Mestiksessä tällä hetkellä yhdeksäntenä. 

Lue myös:

    Uusimmat