SM-liigan nuoret tähdet varjoonsa jättänyt huippulupaava ruotsalaisvahti kiinnostaa suomalaisseuroja – "Minulla on paljon hyviä vaihtoehtoja"

19-vuotias ruotsalaisvahti Olof Lindbomin palvelukset kiinnostavat suomalaisseuroja, kertoo Hockey Sverige.

Vuonna 2000 syntynyt Lindbom on yksi oman ikäluokkansa lupaavimpia maalivahteja. Lindbom valittiin alle 18-vuotiaiden MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi vuonna 2018. Tuolloin taakse jäivät esimerkiksi SM-liigassa viime kaudella kovaa jälkeä tehneet Lukas Dostal ja Justus Annunen.

Ikävät loukkaantumiset ovat kuitenkin hidastaneet ruotsalaislupauksen uraa ja tutut ikätoverit ovat kiilanneet kehityksessään Lindbomin edelle.

– Tshekin Dostal ja Suomen Annunen ovat esimerkiksi nyt minua edellä. Heidän kiinniottamisensa on vain minusta kiinni. Jääkiekkoura on kuitenkin maraton, Lindbom sanoo Hockey Sverigen haastattelussa.

Ilman sopimusta oleva Lindbom saattaa hyvinkin seurata edellä mainittujen ikätovereidensa jalanjälkiä Suomen kiekkokaukalohin. Lupaavan 19-vuotiaan palvelukset kiinnostavat nimittäin niin ruotsalaisia kuin suomalaisiakin seuroja, mutta New York Rangersin varaama maalivahtilupaus haluaa tehdä päätöksensä harkitusti.

– Minun täytyy pelata paljon. Minulla on mahdollisuus pelata korkealla tasolla SHL:ssä ja Suomessa tai ehkäpä mennä jopa Pohjois-Amerikkaan. Se ei kuitenkaan ole täysin minun käsissäni, vaan myös Rangersilla on sanomista asiaan. Haluan pelata paljon, ja menen mieluummin alempaan sarjaan pelaamaan paljon pelejä kuin olisin tasokkaassa liigassa kakkosvahtina, Lindbom kertoo.

– Agenttini on tehnyt kovasti töitä eteeni. Minulla on paljon hyviä vaihtoehtoja, joista valita, Lindbom jatkaa.

Lindbomin mukaan hänen uusi osoitteensa voi ratketa hyvinkin nopealla aikataululla.

– Luultavasti jopa todella pian. Enintään muutaman viikon sisällä. Sitä toivon tällä hetkellä.

Lue myös:

    Uusimmat