SM-liiga kokonaan säppiin – Kiekko-Espoon ja Jokereiden haaveille takapakkia

Kiekko-Espoon urheilutoimenjohtaja Kim Hirschovits kiitollinen Mestis-mestaruudesta – "Työmaakontista lähdettiin liikkeelle" 3:01
Liiganoususta haaveilevan Kiekko-Espoon urheilutoimenjohtaja Kim Hirschovits kiitollinen Mestis-mestaruudesta – "Työmaakontista lähdettiin liikkeelle."

SM-liiga on tiedottanut, ettei se aio ottaa vastaan liigalisenssihakemuksia kaudelle 2024-25.

Päätöksen taustalla on halu rauhoittaa tilanne mahdollista sarjajärjestelmäuudistusta ajatellen. SM-liiga haluaa arvioida lisenssijärjestelmän kriteerit uudelleen.

Olemme tehneet määrätietoista työtä ja tunnistimme prosessin aikana selkeästi, että lisenssiehdot vaativat tarkastelua. Maailma ympärillämme on muuttunut viime vuosina merkittävästi, ja tämä on keskeinen asia sarjan tulevaisuutta ajatellen, Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen toteaa tiedotteessa.

Päätöksestä johtuen SM-liigahaaveita elätelleet Jokerit ja Kiekko-Espoo eivät voi hakea liigalisenssiä kaudeksi 2024-25. Kiekko-Espoo oli jo aiemmin vahvistanut aikeensa hakea liigalisenssiä syksyn haussa.

–  Osakkaiden ratkaisu ei ole millään muotoa kannanotto Kiekko-Espoon hankkeeseen. Päinvastoin tämä on nähtävä päätöksenä, jossa samat säännöt koskevat kaikkia. Myös Liigan nykyisiä seuroja, jotka vuosittain joutuvat lunastamaan sarjapaikkansa täyttämällä lisenssivaatimukset, Hiltunen painottaa.

SM-liiga on ollut suljettu sarja jo kymmenen kauden ajan. Sarjapaikan on siitä huolimatta voinut saada lisenssihaun myötä, jos seurat ovat täyttäneet SM-liigalisenssiin tarvittavat ehdot. Nyt SM-liiga pysyy kuitenkin täysin säpissä.

Liiga aikoo avata keskustelut Suomen jääkiekkoliiton ja SM-liigan välisen yhteistyösopimuksen päivittämisestä.

Lue myös:

    Uusimmat