Teemu Selänne latasi suorat sanat SM-liigasta: "Eihän tuossa ole mitään järkeä"

Teemu Selänne sanoo näkemyksensä SM-liigan avaamiseen – puhuu myös Jokerien ja Kiekko-Espoon projekteista 5:41
Teemu Selänne kommentoi Jokereita ja Kiekko-Espoon projektia aiemmin tänä vuonna MTV Urheilulle Rovaniemellä.

Suomalainen kiekkolegenda Teemu Selänne otti suorasanaisesti kantaa SM-liigan päätökseen pitää sarja toistaiseksi suljettuna. Kesäkuun alussa tehty ratkaisu oli iso takaisku etenkin Kiekko-Espoolle, joka oli käynyt pitkään valmisteluita kaudelle 2024–2025 jätettävän lisenssihakemuksen eteen.

– Eihän tuossa ole mitään järkeä. Liigan pitäisi ehdottomasti olla avoin, jos katsotaan urheilullista puolta. Uskon, että se tulee muuttumaan, Selänne kertoo MTV Urheilulle Helsingissä pidetyssä Bermuda-tennisturnauksessa.

– Ymmärrän sen, mitä Jokereille tehtiin. Siitä selkärankaisuudesta pitää nostaa hattua. Liiga on osakeyhtiö, joten kenet heität pois? Löytyykö meiltä tarpeeksi paljon huippupelaajia 18 joukkueen liigaan?  Jos putoaa sarjasta, pystyykö pienimmät seurat edelleen pitämään parhaat pelaajansa, vai menevätkö ne tekohengitystilaan? Kolikolla on toki kaksi puolta. Ei ole helppo rasti.

Mestiksen voittaneen Kiekko-Espoon toimintaa Selänne kehuu vuolaasti.

– Olen katsonut Hirson (Kim Hirschovits) touhua viimeiset kolme vuotta. Se intohimo ja buumi, miten se on rakennettu. Se on ollut upea nähdä. Juuri sellainen tuhkimotarina, jollaisia me tarvitaan. Mestiksen finaali oli kauneutta, Selänne luonnehti.

Espoolaisen kiekon kasvattina, lähtisitkö itse tulevaisuudessa Kiekko-Espoon taustalle?

– En näe mitään syytä miksi en, Selänne tokaisi.

Jokerien mukaan Selänne ei ole keskusteluista huolimatta lähtemässä.

– On ollut vähän puhetta, mutta en ole valmis. Olen tukena, mutta katsotaan mihin aika vie, Selänne sanoo.

Aiemmin Jokerien SM-liigapaluuta edustamansa Naurava Narri Oy:n kanssa tavoitellut 52-vuotias luottaa seuran uuteen johtoportaaseen.

– Meno Jokereissa on ollut hyvin vaiherikasta viime aikoina. Aikamoista sekamelskaa pitkään. Mutta minulla on täysi tuki uusiin kavereihin. Heillä on samanlainen intohimo, mitä meilläkin oli.

– Lähtökohta on se, että Jokerit nousee huipulle ja sinne minne se kuuluu. Hyvältä näyttää. Tekijöitä ja osaajia on. Me tiesimme kyllä, millainen tämä brändi voi olla parhaimmillaan, Selänne totesi.

Lue myös:

    Uusimmat