Petteri Sihvonen ampuu alas väitteet Tampereen vallanvaihdosta SM-liigassa – sysää epäilyksiä Ilveksen ylle

13:14
Liigaviikossa tartuttiin JYPin ahdinkoon, HPK:n vahvistumiseen kovilla nimillä ja Jukurien katseita kääntäneeseen komeettaan.

SM-liigassa perjantain herkkupala on kauden ensimmäinen Tampereen paikallisvääntö. Sub-kanavalla nähtävässä ottelussa Ilves isännöi Tapparaa. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen ei näe, että Ilves olisi kamppailun ennakkosuosikki. Sihvonen nostaa enemmänkin kysymysmerkkejä Joukon Myrrän joukkojen ylle.

MAINOS

Kaikki SM-liigan ottelut C Moressa!

Ilves-Tappara Sub-kanavan tv-otteluna perjantaina 23.10. klo 18 alkaen.

Ilves on napannut alkukauden seitsemästä ottelusta 15 pistettä. Vaikka tupsukorvat ovat väläytelleet alkukauden aikana, ei MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen lähde yleiseen kelkkaan.

– Nyt on herkästi sanottu, että Ilves olisi Tapparan edellä. Itse pidän Tapparaa yhä isoveljenä ja Ilvestä haastajana, Sihvonen näkee. 

– Ilves pelaa puoliksi organisoitua flow-jääkiekkoa. He pyrkivät prässäämään korkealta ja siinä on tietty oma riski. Ilves on pärjännyt hyvin heikommin organisoituja joukkueita, kuten HIFK:ta, Pelicansia ja TPS:ää vastaan. Mutta träppiä pelannutta Ässiä vastaan he olivat vaikeuksissa. Tapparalta voi odottaa aivan samaa perjantaina.

– Ilves on luisteluvoimainen joukkue, jossa pelaajat saavat toteuttaa itseään. He pelaavat vähän ikään kuin junnulätkää, jossa pelaajat kuljettavat paljon kiekkoa itse. Povaan heille todella haastavaa iltaa, jossa Tappara on suosikki, Sihvonen jatkaa perjantain paikallisväännöstä.

Sihvonen pitää Ilveksen vahvuutena terävää riistopeliä, jonka avulla Ilves luo nopeasti vaarallisia tekopaikkoja.  

Tiistaina julkaistussa viikkokolumnissaan Sihvonen puhui SM-liigavalmentajista, jotka tekevät ”kaikkensa miellyttääkseen pelaajiaan”. Sihvosen mukaan Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä on yksi näistä.

Tällä Sihvonen antoi osaltaan kritiikkiä Myrrän ja Ilveksen suuntaan, sillä vapaus ei ole välttämättä aina täysin posiitivinen asia.

– Sarjataulukko mairittelee Ilvestä, Sihvonen väittää, viitaten voittoihin, joita Ilves on ottanut heikommin organisoiduilta joukkueilta. 

Jutun yläreunan videolla tarinaa niin Tampereen paikallisväännöistä, JYPin tilanteesta kuin HPK:n kovista vahvistuksista.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja