SM-liiga-joukkue valahtanut karmeaan kierteeseen – asiantuntijalta selvä näkemys: "Pidän tätä realistisena kehityskulkuna"

Saako JYP poikki tappiokierteensä? Petteri Sihvonen analysoi kuluneen viikon annin Liigassa 13:48
SM-liiga-joukkueen hieno alku vaihtui tappiokierteeseen – Petteri Sihvosella selvä näkemys luisun syistä.

Jääkiekon SM-liigassa kohtaavat torstaina häntäpäähän jumittunut JYP ja kärkikahinoihin noussut Kärpät. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen arvioi myös Subilla nähtävän ottelun lähtökohdat.

JYP aloitti kautensa ennakkoarvioihin nähden mainiosti, kun se voitti kahdeksan 12 ensimmäisestä pelistään. Viime aikoina Jyväskylässä on kuitenkin on ollut todella vaikeaa.

JYP on valahtanut tappiokierteeseen ja hävinnyt kahdeksan viimeistä otteluaan, saldona yksi piste. Kärpät puolestaan on Sihvosen sanoin "hyvässä tulemisen tilassa" ja liitää neljän ottelun voittoputkessa voitettuaan keskiviikkona Sportin 3–1. 

– JYPillä oli loistava startti, ehkä se meni pelaajamateriaaliin nähden (odotettua) paremmin. Pidän tätä ihan realistisena kehityskulkuna, on tullut vaikeampaa, Sihvonen sanoo MTV:n Liigaviikko-ohjelmassa.


Sihvosen arvion mukaan JYPin pelaajamateriaali "aiheuttaa mahdottomuudet" pelissä.

– Kun menee hyvin, tapahtuu tiettyjä asioita. Kun menee vähän huonommin, vähän sellainen rohkeus pitää kiinni tietyistä asioista (puuttuu), Sihvonen sanoo ja terästää arviotaan videonäytteellä.

Voit katsoa Sihvosen arvion JYPin tilanteesta yllä olevalta videolta.

Kärpille puolestaan kuuluu Sihvosen mielestä "todellä hyvää".

– Se on joukkue, jonka peliä on koko ajan kehitetty. On ylivertaiset alivoimat ja ylivoimat, nämä tulevat vanhastaan. Siinä on perinnettä, miten sitä valmennetaan, apuvalmentajilla on vastuuta ylivoimassa ja alivoimassa, Sihvonen sanoo.

– Näen yhden pienen kohdan, mikä Kärppien pitäisi korjata. Pientä säätämistä vaille Kärppien peli on todella vahvaa.

Voit katsoa Sihvosen näkemyksen Kärppien korjaustarpeesta yllä olevalta videolta.

Lähetys JYP-Kärpät-ottelusta alkaa Subilla ja C Moressa kello 18 studio-osuudella. Kiekko putoaa jäähän kello 18.30.

Lue myös:

    Uusimmat