"Kärppien tyyli saattaa yllättäen sopia HIFK:lle" – SM-liigan perjantain huippuottelussa herkullinen mauste

11:29
Liigaviikko niputti SM-liigan kuumat puheenaiheet: Jesse Puljujärvelle NHL-sopimus, Petri Kontiola iso onnistuja.

Jääkiekon SM-liigassa pelataan perjantaina herkkuottelu, kun HIFK isännöi Helsingissä Oulun Kärppiä. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen nostaa esiin HIFK:n erikoisvahvuuden juuri Kärppiä vastaan. 

MAINOS

Kaikki SM-liigan ottelut C Moressa!

Huippuottelu HIFK-Kärpät myös Subilla perjantaina 9. lokakuuta klo 18.00.

Kärpät on avannut kauden mestarisuosikin tavoin voittamalla molemmat ottelunsa. HIFK:lla on kasassa kaksi voittoa ja yksi tappio. 

Petteri Sihvonen on jo tehnyt ensimmäisiä huomioita helsinkiläisjätin otteista, joissa on tuttuja ongelmia. 

– HIFK ei ole puoleentoista vuoteen ollut kovin vahva kotiluolassaan. Siinä on itseluottamusongelmia ja pelaamiseen liittyviä ongelmia. Se on ollut tyypillistä, että kontrollilähdöissä pelaajat empivät ja syöttösuunnat vaihtelevat. HIFK on ollut pulassa avauserissä, kun he pelaavat taktisesti. Toisissa erissä peli on ollut parempaa, kun se ei ole niin taktista, Sihvonen avasi Liigaviikko-ohjelmassa videoesimerkeillä höystettynä. 

Sihvonen kuitenkin huomauttaa, että Kärppiä vastaan tämä ei välttämättä koidu kohtaloksi. 

– Kärpät paineistaa, eikä pelaa niin paljon trapia. Se saattaa yllättäen sopia HIFK:lle. Olen nähnyt muutaman kerran, että HIFK pelaa parhaat ottelunsa juuri Kärppiä vastaan. 

– Odotan perjantain ottelussa sitä, että prässääkö Kärpät koko ajan HIFK:ta. Se saattaa sopia HIFK:lle, joka saa ikään kuin temperamenttinsa ja luonteensa sieltä esiin. Joukkueessa ei ole selvästikään täsmävalmennettu taktista seisoskelua. Odotan, että Kärpät ottaa aloitteen ja HIFK vastaa siihen. Suurelle yleisölle tässä on luvassa mielenkiintoinen ottelu.

Liigaviikko-ohjelmassa keskusteltiin myös Jesse Puljujärven tekemän NHL-sopimuksen vaikutuksista Kärppiin ja avausviikon suurimmista onnistujista, joihin lukeutui HPK:n konkarihyökkääjä Petri Kontiola. Liigaviikko katsottavissa kokonaisuudessaan pääkuvan videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja