Lauri Marjamäen selityksiin kyllästytty jo Oulussakin – mestariluotsi täräytti pohjat lauantaina: "Käsittämätön lausunto"

2:56
Kärppien Lauri Marjamäki selitteli HIFK-tappiota erikoisella tavalla viime lauantaina.

Jääkiekon SM-liigan suurseura Oulun Kärpät on valahtanut jo ulos suorilta pudotuspelipaikoilta. Nimekkään ryhmän kuntopuntari on yksi liigan heikommista ja päävalmentaja Lauri Marjamäen julkiset näkemykset joukkueen otteista ovat vähintään erikoisia. 

Sarjassa kahdeksantena oleva Kärpät on pelannut tämän kalenterivuoden puolella seitsemän ottelua, joista se on kerännyt heikot seitsemän pistettä. Se on liigaseuroista kolmanneksi vähiten seitsemän pelin otannalla. 

Kyseisen tilaston kärjessä porskuttaa HIFK, joka kukisti Kärpät Oulussa 2-1 viime lauantaina.  

HIFK oli pelannut edellisenä päivänä kotiottelun Helsingissä ja voittanut HPK:n 4-1. Tästä huolimatta päävalmentaja Ville Peltonen kehui joukkueensa esitystä "energiseksi" Kärpät-pelin lehdistötilaisuudessa. 

Kun oli Marjamäen vuoro, hän nosti ensimmäisenä esiin keskiviikkona Mikkelissä pelatun Jukurit-ottelun.

– Alku oli pettymys. En tiedä sitten… ekaa kertaa tulimme Mikkelistä bussilla pois. Ettei tultu koneella. Olimme neljän aikaan (yöllä kotona). En tiedä onko sillä mitään merkitystä. Paremmin olisi pitänyt aloittaa, Marjamäki kommentoi.

Pääkuvan video: Kärppien Lauri Marjamäki selitteli HIFK-tappiota erikoisella tavalla viime lauantaina.

Kyseessä on siis tähtinimiä pullisteleva ammattilaisjoukkue, joka sai normaalia raskaamman vieraspelimatkan jälkeen käytännössä kaksi täyttä päivää valmistautua kotiotteluun.

Miten kommentoit, MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen?

– Aika käsittämätön lausunto, mikä kielii päävalmentajan suurista paineista. Hapuileva vastaus, joka hakee syitä aivan liian kaukaa. Ironiaa oli siinä, että Kärppien fanit esittelivät lakanaa "selittelyt pois". Ja selittely vain yltyy. 

– Toki etäisyydet ovat Kärpillä haaste, mutta Kärpät on nauttinut matkustamisen luksuksesta jo viidettätoista vuotta. Jos näistä lillukanvarsista hakee vastausta, se on loputon tie ja suo. 

– Marjamäeltä voisi sitten kysyä, että olivatko HIFK:n lähtökohdat otteluun sitten paremmat? Peli edellisenä päivänä ja matkustus Ouluun, Sihvonen huomauttaa. 

Tämän jälkeen Marjamäki nosti esiin "kenttämiehen erikoisen", jolla HIFK meni 1-0-johtoon. Lisäksi ylivoimapeli oli huonoa avauserässä, mutta "toisessa erässä Kärpät oli jo hyvä". 

Juttu jatkuu videon alla. 

0:58
Tämän "kenttämiehen erikoisen" Lauri Marjamäki mainitsi Kärppien tappio-ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Marjamäen mielestä myös aloituksien meneminen HIFK:lle 60-40 "kuvasti tapahtumia". Päävalmentajan mukaan aloitukset ovat yleensä Kärppien vahvuus, ja joukkueen kärkipelaajat ovatkin selvästi yli 50 prosentin miehiä sillä osastolla.  

Toinen Marjamäen esiin nostama yksittäinen hetki tuli aivan ottelun lopussa, kun HIFK-vahti Roope Taponen pysäytti Teemu Turusen avopaikassa (video alla). 

– Ei tämä meille mikään uusi tulos ole. Kaksi sekuntia ennen loppua oli tyhjä maali ja me emme saa kiekkoa sisään. Se syö rotan lailla, Marjamäki sanoi. 

Juttu jatkuu videon alla. 

1:41
Dramaattiset loppuhetket Oulussa: Teemu Turusella huikea avopaikka, mutta mitä tekee HIFK:n Roope Taponen!

Kenttämiehen erikoinen, yksittäisen paikan tuhriminen ja tappio HIFK:lle aloitusympyrässä. Sihvonen, selittävätkö nämä Kärppien viime aikojen ongelmat?

– Peliä ei kyllä illasta toiseen pitäisi eikä voi selitellä yksittäisten tapahtumien nojalla. Jos analyysiä haluaa tehdä, tulee mieluummin pohtia, miksi nämä samat yksittäiset tekijät toistuvat pelistä toiseen. Minun johtopäätökseni on, ettei joukkue ole henkisesti rennossa tilassa. Ja se on haasteista suurin ammattilaisurheilussa. 

– Kärppien pelitapa on tällä hetkellä hyvä, mutta pelaajilla ei ole rentoutta suorittaa sitä. Tämä kiteytyy hyvin myös Turusen avopaikassa. 

– Ja lopuksi täytyy vielä Marjamäelle huomauttaa, että hänen omat pelaajansakin lukevat näitä kommentteja.

Kärpillä on tiistaina edessä valtava testi, kun se kohtaa sarjakärki Lukon Oulussa. C More esittää SM-liigan kaikki ottelut suorina lähetyksinä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja