Mainos

Slovakian äänestys mitätöitiin

Slovakian kansanäänestys on julistettu virallisesti mitättömäksi. Perjantaina ja lauantaina järjestettyyn kansanäänestykseen Natoon liittymisestä osallistui vain alle 10 prosenttia äänioikeutetuista. Vaalikomissio, jossa opposition jäsenet ovat enemmistönä, totesi parlamentille esitetyssä lausunnossa, että äänestyslipukkeet olivat olleet laittomia.

Komission mukaan äänestyslipukkeissa olisi pitänyt olla neljä kysymystä. Kolmen Naton jäsenyyttä koskevan kysymyksen lisäksi lipukkeissa olisi komission mielestä pitänyt olla myös kysymys perustuslain muuttamisesta niin, että presidentti olisi vastedes valittu yleisillä vaaleilla.

Pääministeri Vladimir Meciar on syyttänyt poliittisia vastustajiaan kansanäänestyksen epäonnistumisesta. Slovakian ei uskota olevan ensimmäisten joukossa, kun Nato kesällä esittää kutsun jäsenyysneuvottelujen aloittamisesta.

Ulkoministeri erosi

Slovakian ulkoministeri Pavol Hamzik on jättänyt tänään eroanomuksensa. Epäonnistunut kansanäänestys oli painavin yksittäinen syy ulkoministerin eroamiseen.
(STT-DPA-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.