Australian GP:n kohtalo yhä epäselvä – Melbournesta tihkuu ristiriitaista tietoa F1-kauden avauskisasta

Korona pähkinänkuoressa – Tämä kaikki sinun täytyy tietää viruksesta 1:55
Koronavirus pähkinänkuoressa – tämä kaikki sinun täytyy tietää viruksesta.

F1-kauden 2020 on määrä alkaa viikonloppuna Australian Melbournessa, mutta kauden avaus-GP:n kohtalo on ollut epävarma varikolla todetun koronavirustapauksen vuoksi. Australiasta tihkuu ristiriitaista tietoa asiaan liittyen.

Torstaina varmistui, että yhdellä McLaren-tallin työntekijällä on todettu koronavirustartunta. Sen sijaan neljälle Haas-tallin työntekijälle tehdyt testit olivat negatiivisia. Kaikkiaan yhdeksän varikolla työskentelevää ihmistä oli testattu torstaihin mennessä.

McLaren tiedotti torstaina iltapäivällä lähtevänsä kisapaikalta välittömästi.

Victorian osavaltion ylin terveysviranomainen Brett Sutton oli aiemmin varoittanut, että positiivinen testitulos voisi johtaa GP:n perumiseen.

FIA, F1, promoottori, viranomaiset ja tallien edustajat ovat kokoustaneet pitkään McLarenin tiedotteen jälkeen.

Sky Sportsin mukaan kisa on kaikesta huolimatta tarkoitus ajaa suunnitellusti. Toimittaja Craig Slater kertoi, että yhdeksän muuta tallia ovat päättäneet jatkaa GP-viikonloppua, ja samaa kertovat hänen rata-alueella olevat lähteensä.

BBC:n Andrew Bensonin lähteet puolestaan kertovat, että kisa on tarkoitus siirtää myöhempään ajankohtaan.

Virallista tietoa ei toistaiseksi ole, vaikka Australiassa on jo aamuyö, ja perjantaiaamuna olisi määrä ajaa ensimmäiset harjoitukset. F1 on julkaissut McLarenin tiedotteen jälkeen vain lyhyen lausunnon, jonka mukaan se hakee parasta mahdollista ratkaisua asiaan. F1 sanoi toimivansa asiassa ihmisten terveys edellä. 

F1:n moottoriurheilupomo Ross Brawn on linjannut, että kisaa ei ajettaisi, mikäli jokin talli ei pystyisi matkustamaan Australiaan matkustusrajoitteiden vuoksi, mutta mikäli jokin talli päättää itse jättäytyä sivuun kisasta, päätös olisi täysin tallin oma, eikä se vaikuttaisi viikonlopun läpiviemiseen.

Kuljettajat suhtautuivat torstaina kisan ajamiseen nihkeästi. Esimerkiksi Lewis Hamilton ja Kimi Räikkönen ilmaisivat mielipiteensä hyvinkin selkeästi. Sebastian Vettel puolestaan totesi, että kuljettajilla riittäisi kyllä selkärankaa "vetää käsijarrusta", mikäli tilanne varikolla muuttuu pahemmaksi.

Lue myös:

    Uusimmat