McLarenin työntekijät koronakaranteenissa Australiassa: mekaanikko julkaisi neljän seinän sisältä sydäntä särkevän päivityksen

Kaikkiaan viisitoista McLaren-tallin työntekijää on parhaillaan 14 vuorokauden mittaisessa karanteenissa hotellissaan Melbournessa. Tallissa todettiin torstaina yksi koronavirustartunta, joka johti lopulta F1-kauden avauskisan, Australian GP:n perumiseen.

Yksi karanteenissa olevista on tallin mekaanikko Lee Mathurin, joka pitää jonkinlaista karanteenipäiväkirjaa sosiaalisen median tileillään.

Mathurinin päivityksistä käy ilmi, että karanteeni on sujunut pääosin ulkomaailman menoa ikkunan läpi seuratessa, erilaisten suoratoistopalveluiden tarjontaa kuluttaessa ja ennen kaikkea PlayStationia pelatessa. F1-toimittaja Will Buxtonkertoi lauantaina, että pelikonsolin oli käynyt ostamassa eräs McLaren-työntekijä, jota ei ole asetettu karanteeniin mutta joka jäi Melbourneen auttamaan kollegoitaan.

Vaikka karanteenissa olevien oloa ja viihtyvyyttä neljän seinän sisällä yritetään kaikin tavoin helpottaa, he kaikki olisivat varmasti mieluummin jossain aivan muualla.

Esimerkiksi juuri Mathurin julkaisi perjantaina sydäntä särkevän Twitter-päivityksen, joka kertoo lyhyesti ja ytimekkäästi paitsi sen, miten vaikeat päivät hänellä on edessään, myös sen, minkälaista F1-mekaanikon elämä voi pahimmillaan olla.

– En ole nähnyt tyttöystävääni tai poikaani tammikuun 27. päivän jälkeen.

McLaren-mekaanikko Lee Mathurin kertoi perjantaina olleensa todella pitkään erossa perheestään. Juttu jatkuu Twitter-upotuksen jälkeen.

Karanteenissa olevilla työntekijöillä on Melbournessa apunaan myös tallipäällikkö Andreas Seidl.

– Pysyn täällä solidaarisuussyistä, tallin saksalaispomo kertoi Auto Bildille puhelimitse Melbournesta.

McLarenin päätös vetäytyä Australian GP:stä oli alun perin juuri Seidlin. Tämä päätös käynnisti pitkän tapahtumaketjun, joka johti lopulta koko GP-viikonlopun perumiseen.

– Minun täytyi toimia välittömästi. Tallin omistajat tukivat päätöstäni täysin. Minä en nähnyt mitään muuta vaihtoehtoa. Sellaisessa tilanteessa työntekijöiden turvallisuus on minulle kaikkein tärkeintä, Seidl sanoi.

Myös yhdeksän muuta tallia ovat asettaneet Melbournen-kisatiiminsä karanteeniin niin, etteivät kisatiimiin kuuluvat henkilöt saa vierailla tallin tehtaalla kahteen viikkoon. Työt tehtailla jatkuvat vasta 30. maaliskuuta.

Se, milloin ja missä F1-kausi jatkuu – tai oikeastaan alkaa, on vielä hämärän peitossa. Ainakin Bahrainin, Vietnamin ja Kiinan osakilpailut on joko peruttu tai siirretty myöhemmäksi.

FIA ja F1 uskovat, että kausi päästään aloittamaan toukokuun lopussa. Tämä tarkoittaisi myös Hollannin ja Espanjan osakilpailujen peruuntumista tai siirtymistä. Monacon GP on ohjelmassa 24. toukokuuta, ja Azerbaidzhanin GP on määrä ajaa 7. kesäkuuta.

Melbournen varikolla monet uskoivat, että kausi päästään todennäköisimmin aloittamaan juuri kesäkuussa Bakusta.

Lue myös:

    Uusimmat