F1 ja FIA harkitsivat jopa koko varikon sulkemista kilpailun läpiviemiseksi, lopullinen päätös ei miellyttänyt kaikkia – "Se on turhauttavaa"

3:50
F1:n avauskilpailu peruttiin.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner paljastaa, että F1-pomot suunnittelivat koko varikon sulkemista, jotta Australian osakilpailu oltaisiin voitu viedä läpi.

F1-kauden avausosakilpailuksi tarkoitettu Australian osakilpailusta ei muodostunut poikkeustapausta koronaviruksen ravistelemassa urheilumaailmassa. F1 ja FIA yrittivät viimeiseen saada kilpailun järjestymään, mutta lopulta se päätettiin perua viruksen leviämisen estämiseksi.

Päätös perumisesta venyi kuitenkin pitkälle. McLaren vetäytyi leikistä jo torstaina, kun tallin työntekijällä todettiin koronavirustartunta. F1 päätti kisaviikonlopun perumisesta vasta perjantaina hieman ennen vapaita harjoituksia.

F1:n ja FIA:n johtajat kerääntyivät torstain ja perjantain välisenä yönä yhteen tallipomojen kanssa keskustelemaan tilanteesta. He yrittivät etsiä keinoja kilpailun jatkumiseksi jopa varikon sulkemisen kautta.

– Keskustelimme erilaisista skenaarioista. Oli puhetta jopa koko varikon sulkemisesta, Horner kertoo Motorsportin mukaan.

Lopulta päätöksen tekivät tallit itse. Valtaosa talleista halusi perua kilpailun, vaikka FIA ja terveysviranomaiset näyttivät vihreää valoa.

– Terveysviranomaiset ja FIA olivat valmiita jatkamaan, jos suurin osa talleista olisivat olleet okei asian kanssa. Valitettavasti niin ei tapahtunut, Horner harmittelee.

Red Bull oli Racing Pointin ja AlphaTaurin ohella ainoat tallit, jotka halusivat ajaa kilpailun normaalisti koronaviruksen aiheuttamasta uhasta huolimatta. Peruminen olikin Hornerille kova isku.

– Selvästikin on todella suuri pettymys, kun emme kisaa. Meidän täytyy kuitenkin huomioida henkilökuntamme terveytemme. Loppujen lopuksi FIA ja promoottori päättivät perua tapahtuman. Se on turhauttavaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja