Mainos

SKP haluaa Suomeen punavihreän opposition

Vuoden alussa puoluerekisteriin palannut Suomen kommunistinen puolue haluaa koota laajan punavihreän opposition. SKP:n viikonloppuna Hauholla kokoontunut keskuskomitea toivoo, että vasemmistoliitto ja vihreät hylkäisivät yhteistyön kokoomuksen kanssa.

Puheenjohtaja Yrjö Hakanen pitää erittäin hävyttömänä, että vasemmistoliiton ja vihreitten ministerit ovat olleet mukana heikentämässä ansiosidonnaista ja toimeentulotukea samalla kun rahaa pannaan aseisiin.
-Se on oikeistolaista politiikkaa, josta vasemmistopuolueitten ja vihreitten tulisi irtautua, sanoi Hakanen.

SKP:n keskuskomitea vaatiikin eduskuntaa hylkäämään hallituksen esittämän 7800 miljoonan markan asehankintaohjelman. Sen sijaan SKP vaatii lisää varoja työllistämiseen ja työttömyysturvan parantamiseen. Niin ikään vaaditaan hylättäviksi myös hallituksen esitykset toimeentulotuen heikentämiseksi.

SKP esittää työllisyyden parantamiseksi lakia työn jakamiseksi ja yleisen työajan lyhentämiseksi kuuteen tuntiin päivässä ansiotasoa alentamatta. Varoja työllisyyteen löytyy SKP:n mielestä hylkäämällä Emu-linja ja verottamalla uutta teknologiaa hyödyntäviä pääomavaltaisia yrityksiä ja pörssikeinottelijoiden voittoja.

Kesän aikana SKP on esitellyt yli 50 paikkakunnalla toritilaisuuksissa toimintaansa. Puolueessa on nyt runsaat 8000 jäsentä. Puheenjohtaja Hakanen sanoo puoluetta rakennettavan parhaillaan uudelleen. Tähän mennessä on muodostettu koko maan kattava piiriorganisaatioa. Syksyllä alkaa ruohonjuuritason organisaation käynnistäminen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.