Mainos

Skinnari: Hallitus laiminlyö velvoitteensa Stora Enson omistajana

Skinnarin mielestä Summan ja Kemijärven tehtaiden lakkauttaminen vaatisi syvällisempiä arvioita kuin 15 miljoonan euron tarjoamista ongelmien jälkihoitoon.

Eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Jouko Skinnari (sd.) syyttää hallitusta vastuun pakoilusta Stora Enson omistajapolitiikassa. Suurimpana omistajana valtion tulisi Skinnarin mielestä aktiivisemmin puuttua Summan ja Kemijärven tehtaiden lakkauttamisen kaltaisiin ongelmiin.

Skinnari vaatii Matti Vanhasen (kesk.) hallitusta asettamaan välittömästi eduskunnankin edellyttämän ministeriryhmän selvittämään omistajaohjauksen roolia. Tämä tukisi asioista vastaavan ministeri Jyri Häkämiehen (kok.) toimintaa. Skinnarin mielestä Häkämies on "piiloutunut Stora Enson ruotsalaisjohtoisen hallituksen selän taakse". Tilanne vaatisi syvällisempiä arvioita kuin vain 15 miljoonan euron tarjoaminen ongelmien jälkihoitoon.

Skinnari sanoo kannanotossaan, että Häkämies ei ole kuitenkaan jäänyt toimettomaksi valtion omaisuuden myynnissä.

Skinnari muistuttaa, että sekä elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) että ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrynen (kesk.) ovat luvanneet toimia tehtaiden toiminnan jatkamiseksi. Hän kehottaa myös työministeri Tarja Cronbergiä (vihr.) siirtymään sanoista tekoihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.