Mainos

Skandia ja Stadshypotek yhdistyvät

Ruotsalainen vakuutusyhtiö Skandia ja hypoteekkilaitos Stadshypotek haluavat yhdistyä ja muodostaa näin Pohjoismaiden suurimman rahoitusyhtymän. Fuusiohankeesta ilmoittivat molemmat yritykset tänään Tukholmassa.

Hankkeen tiellä on kuitenkin useita esteitä. Stadshypotekin suurin omistaja, Ruotsin valtio, ei ole vielä ottanut kantaa yhdistymiseen.
-Me odotamme yhä valtion reaktiota asiaan, sanoi Stadshypotekin puheenjohtaja Gösta Renell.

Hän uskoi kuitenkin yritysfuusion olevan valtion etujen mukainen. Toisaalta Stadshypotek on edelleen avoin myös muille halukkaille yhteistyökumppaneille. Jos parempi tarjous ilmestyy, Skandia saa jäädä.

-Jos saamme toisen tarjouksen, joka koskee Stadshypotekin koko osakekantaa, laitoksen hallitus tutkii myös sen, Renell sanoi.

Yhdistymisen myötä yritykset laskevat saavansa suursäästöjä poistamalla päällekkäisiä toimintoja: ensi vuoden säästöiksi arvioidaan 800 miljoonaa kruunua (noin 544 mmk) ja seuraavana vuonna jo 1,2 miljardia kruunua.

Uuden yhtymän nimeksi on tulossa Skandia Stadshypotek. Ennen yhdentymistä yritysten yhteenlasketut varat nousivat 500 miljardiin kruunuun. Fuusion palvelukseen on määrä jäädä 10 000 työntekijää sen jälkeen kun 400 työpaikkaa jää pois päällekkäistoimintoja karsittaessa.

Ruotsin valtio omistaa 34 prosenttia Stadshypotekin osakkeista.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.