Mainos

Siwoja ryöstetään lähes viikoittain - mistä tämä johtuu?

Siwa-kauppoihin kohdistuneet ryöstöt ovat lisääntyneet viimeisien vuosien aikana merkittävästi, myöntää Suomen Lähikaupan myyntijohtaja Jonas Stjernberg. Hänen mukaansa ilmiö on huolestuttava.

Joidenkin työntekijöiden turvallisuudentunne on heikentynyt. Osaa pelottaa myös se, että Siwassa joutuu ajoittain työskentelemään yksin.

– Suhtaudumme tilanteeseen vakavasti ja käymme sisäistä keskustelua siitä, miten suojaudumme kaupoissa ryöstöjä vastaan. Meillä on esimerkiksi kiertävä vartijasysteemi sekä hälytysnappijärjestelmä. Myös kaikissa kaupoissa on turvakamerat, Stjernberg kertoo MTV3 Uutisille.

Hän ei suostu kertomaan Siwojen ryöstömääriä, mutta poliisitiedotteita seuraamalla on käynyt ilmi, että ryöstöjä tapahtuu lähes viikoittain. Stjernbergin näkemyksen mukaan Siwojen kasvanut ryöstömäärä johtuu huumeidenkäytön kasvusta sekä sakon muuntorangaistuksen osittaisesta poistosta. Poliisin rangaistusmääräysmenettelyssä annettuja sakkoja (esim. näpistys) ei muunneta enää vankeudeksi.

– Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ne ryöstävät, joilla ei ole edes varaa maksaa sakkoja pois. Ryöstäjät voivat käytännössä repiä sakkolapun poliisin silmien edessä, Stjernberg kertoo.

Hän vaatiikin sakon muuntorangaistuksen palauttamista. Muuntorangaistuksen poisto astui voimaan vuonna 2008.

Stjernberg muistuttaa, että muuntorangaistuksen poisto on näkynyt kasvavina ryöstömäärinä myös muissa kaupoissa Suomessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.