Mainos

Kaksi kertaa ryöstetty Siwa-myyjä: Näen vieläkin painajaisia

Ryöstön uhriksi kaksi kertaa joutunut Siwa-myyjä Silja (nimi muutettu) myöntää, että häntä pelottaa ajoittain olla töissä. Hänen henkeään on uhattu jo kahdesti.

– Näen vieläkin tapahtuneista painajaisia. Ja välillä joudun turvautumaan unilääkkeisiin. Olen kyllä puhunut ryöstöistä kavereideni kanssa, mutta ryöstöt ovat yhä jääneet vaivaamaan mieltäni. Kun näen asiakkaan joskus laittavan käden taskuunsa, ajattelen, että siellä on ase, helsinkiläisessä Siwassa työskentelevä Silja kertoo MTV3 Uutisille.

Hän joutui ensimmäisen kerran rikoksen uhriksi viime vuoden syksyllä, kun viisi huppupäistä miestä tuli Siwa-kauppaan. He uhkailivat veitsillä ja ruuvimeisseleillä kahta kassamyyjää.

– He veivät meidät takahuoneeseen ja pyysivät kertomaan, missä kassakaappi on. Emme kuitenkaan kertoneet sitä ja he veivät meidät uudestaan kassalle.

– He vaativat rahaa kassasta, mutta me ikään kuin valehtelimme heille, ettei sieltä enää saanut rahaa. Sitten yksi ryöstäjistä hermostui ja löi kassaa. Yksi ryöstäjistä piti myös veistä työkaverini kaulalla, Silja kertoo.

Ryöstäjät unohtivat kuitenkin hetkeksi Siljan ja hän pääsi karkaaman ryöstäjiltä. Ulkona odotti pari hänen kaveriaan, joiden kanssa Silja hälytti poliisit paikalle. Samassa ryöstäjät häipyivät.

– Yhden saimme kuitenkin heistä kiinni. Ryöstäjät saivat matkaansa vain alkoholia ja tupakkaa, Silja toteaa.

Aseella uhattiin

Silja joutui ryöstön uhriksi toisen kerran tämän vuoden keväällä, kun aseella varustautunut mies tuli Siwaan.

– Hän osoitti aseella ja pyysi rahaa. En ottanut mitään riskiä, vaan annoin rahat ja sitten ikään kuin kaaduin maahan ja painoin samassa hälytysnappia. Ryöstäjä pakeni juosten paikalta, mutta aika uhkaava tilannehan se oli, Silja selvittää.

Hän on joutunutkin ajoittain työskentelemään yksin Siwassa, minkä Silja kokee jopa pelottavaksi.

– Kyllä siellä on välillä aika turvaton olo. Meillä on kyllä vartijat käytössä, mutta heidän tulossaan kestää joskus liikaa aikaa, Silja kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.