Sitruunakuhaa ja karpalo-marenkiyllätys 8.10.1999

Toimittaja Sonja Blåberg

n. 1 kg kuha
1 tl suolaa valkopippuria
1,5 dl ruokakermaa

Täyte:


1 sitruuna
1 nippu persiljaa
1 nippu tilliä
1 rkl voita
200 g kuorittuja katkarapuja

Koristeeksi:


limetin ja sitruunan viipaleita

Suomusta ja perkaa kala, huuhdo. Leikkaa viiltoja kalan kylkiin. Suolaa ja pippuroi kala.
Paloittele pesty ja viipaloitu sitruuna. Hienonna persilja ja tilli. Sekoita sitruunapalat, tilli, persilja, ruokalusikallinen pehmeää voita ja suurin osa katkaravuista. Täytä kalan vatsa täytteellä ja laita osa täytteestä kalan viiltoihin. Kiinnitä vatsa tikuilla, jottei täytteet valu ulos.
Nosta kala voideltuun uunivuokaan. Kypsennä kalaa uunissa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kaada kerma vuokaan ja valele kalaa kermalla, laita vielä hetkeksi uuniin. Koristele kala lopuilla katkaravuilla, tillillä, limetti- ja sitruunaviipaleilla. Tarjoa kalan kanssa keitettyjä perunoita ja salaattia.

Jälkiruoaksi maistuu karpalo-marenkiyllätys.

Karpalo-marenkiyllätys


4 dl jäisiä karpaloita tai
puolukoita
pieniä marenkeja
2 dl kuumaa kinuskikastiketta

Laita annoskulhoon sekaisin jäisiä karpaloita tai puolukoita ja kaada juuri ennen tarjoilua päälle kuumaa kinuskikastiketta. Tarjoa heti.

Lue myös:

    Uusimmat