Mainos

Sisusta terassille talven upea ihmemaa

Auringon painuessa mailleen parveke ja terassi jää usein pelkäksi varastotilaksi, vaikka se on edelleen yksi kodin parhaista paikoista. Sisusta sinne talvinen kotipesä, jossa on ilo nauttia yhteinen ateria.

Puutarha on kaunis myös talvella, joten sitä kannattaa hyödyntää myös silloin. Avoterassille tai pihamaalle sopivan lämpöistä tilaa voi olla vaikea sisustaa, mutta lasitetut parvekkeet ja jopa kasvihuoneet kannattaa hyödyntää.

Kun lumiset maisemat hohtavat kauneuttaan ympärillä, voit tuoda samaa tunnelmaa myös sisätiloihin. Sisusta valkoisella ja pakkasenpuremilla väreillä, kuten vaaleanpunaisella ja sinisellä.

Kauniit oksat ja suuren kasvihuoneen kuivuneet lehvät muuttuvat upeaksi timanttipuuksi, kun somistat ne kristallailla ja spray-lumella. Myös koristelinnut ja erilaiset pienet valot luovat talven taikaa.

Myös tulevan joulun juhlaa on ilo tuoda parvekkeellekin. Valitse silloin kodintekstiileihin harmaan ja joulunpunaisen sävyjä. Pehmeät viltit ja lämpimät tossut voit kerätä suureen koriin oven pieleen, jotta jokainen voi napata siitä omansa talvihuoneeseen astuttaessa.

Kylmyyttä on tarvitse pelätä, sillä etenkin lasitetuissa tiloissa viltit ja erilaiset lämpölamput pitävät lämpimänä aterian ajan. Voit myös asetella tilaan lyhtymeren tai paljon kynttilöitä, jotka kauneutensa lisäksi toimivat ylimääräisenä patterina. Hyvä lämpöeriste on myös paksu, villainen matto, sillä kylmä lattia vaikuttaa eniten huoneen lämpötilaan.

Myös savuttomat biotakat sopivat parvekkeelle ja ne voidaan sijoittaa huoneen reunojen lisäksi myös keskelle tilaa. Biotakoilla ei ole varaavia ominaisuuksia, mutta aito tuli tuottaa palaessaan lämpöä. Hormittomien takkojen hinnat ovat 700-2 000 euroon.

Kuvat: Shutterstock/ Tipico Oy/ Finlayson/ Rintala Meuble

Hannele Järvelä/ MTV3

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.