Mainos

Sisu ja Renault yhteistyöhön

Suomalainen ja ranskalainen kuorma-autoteollisuus yhdistävät tänään voimansa virallisesti.

Sisu Auto ja Renault-yhtymä allekirjoittavat sopimuksen, jolla yhtiöiden autotuotantoa kehitetään yhteistyössä.

Sisu pyrkii hankkeella turvaamaan merkin itsenäisen olemasssaolon.

Järjestelyssä Sisun kuorma-autojen myynti, jakelu ja huolto siirrettiin autonvalmistajien tasaosuuksin omistamalle Hansa Autolle. Sisu-nimen säilyminen kaukaisimmilla vientimarkkinoilla ratkeaa myöhemmin.

Sisu Auto jatkaa kuorma-autojen valmistusta Karjaalla, mutta Renault toimittaa niihin moottoreita, vaihdelaatikoita ja ohjaamoita. Tämän vuoksi Sisu Auto lopettaa ohjaamovalmistuksen Karjaalla tämän vuoden aikana. Tämä vie 90 työpaikkaa. Sisun Karjaan tehtaalle jää noin 200 työpaikkaa. Loput noin 280 työntekijää ovat siirtyneet Hansa Auton palvelukseen. He ovat mm. myyjiä ja huoltajia.

Ranskalaisyhtiöllä on mahdollisuus lunastaa tai myydä kolmen vuoden kuluttua toinen puolikas Hansa Autosta. Renaultin kaupallinen johtaja Pierre Colmant kertoi, että neuvottelujen aikana ei edes keskusteltu siitä, että Renault ostaisi Sisun varsinaisen tuotannon. Hänen mukaansa on myös Renaultin etu, että Sisu jatkaa toimintaansa ja Sisun nimi markkinoilla säilyy ainakin 10 vuotta.

Colmant'n mukaan vielä on myös ennenaikaista sanoa, käyttääkö Renault mahdollisuutta ostaa aikanaan loput Hansa Autosta. Uuden markkinointiyhtiön ensimmäisen vuoden liikevaihtotavoite on 500 miljoonaa markkaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.