Mainos

Sisilian mafian johtaja pidätetty

Italian etsityin rikollinen Bernardo Provenzano ehti pakoilla oikeutta neljä vuosikymmentä. 73-vuotias päämafioso pidätettiin kotiseudullaan Sisilian Corleonessa.

Italian sisäministeriö on ilmoittanut pidättäneensä Sisilian mafian johtajan Bernardo Provenzanon. Hän on pakoillut oikeutta yli 40 vuotta. Provenzano, 73, pidätettiin maatilalla lähellä Corleonen kaupunkia Sisiliassa.

Provenzano on ollut Italian etsityin rikollinen. Hän on johtanut mafiaa vuodesta 1993, jolloin poliisi pidätti edellisen johtajan, "päälliköiden päällikön" Toto Riinan.

Mafiapäällikkö on onnistunut piileskelemään vuosia. Viimeisin kuva, joka poliisilla hänestä oli, otettiin vuonna 1959, jolloin Provenzano oli 25-vuotias.

Italian etsityin mafioso

Italian etsityin mies, Corleonen mafiaperheen ja koko Sisilian mafian johtaja Bernardo Provenzano syntyi 31. tammikuuta 1933. Hän vietti lapsuutensa Sisilian Corleonessa ja liittyi mafiaan nuorena.

1950-luvun lopulla hän osallistui mafian sisäiseen vallankaappaukseen, jossa Luciano Leggion johtamat jäsenet murhasivat Michele Navarran. Leggion jouduttua 1970-luvulla vankilaan Provenzanosta tuli Sisilian mafian kakkosmies.

Provenzanon epäilty saaneen suojelua viranomaisilta

Toto Riina jatkoi Leggion aloittamaa tietä ja taisteli Corleonen mafiaperheen Sisilian mafian johtajaksi. Kun Riina pidätettiin Palermossa 1993, Provenzano siirtyi mafian johtoon.

Provenzano tunnetaan muun muassa lempinimillä "Traktori" ja "Kirjanpitäjä". Päällikön sanotaan niittäneen vastustajiaan kuin traktori ja hoitaneen mafiaimperiumiaan tarkasti kuin kirjanpitäjä.

Provenzano etsintäkuulutettiin vuonna 1963, mutta häntä ei saatu yli 40 vuoden aikana kiinni useista yrityksistä huolimatta. Monet epäilevätkin mafiapäällikön saaneen suojelua viranomaisilta.

Päällikön tiedetään myös matkustaneen jokin aikaa sitten Ranskaan leikkaukseen ja saaneen jopa korvauksia Italian valtiolta. Päällikön vaimo ja kaksi poikaa lopettivat piileskelyn vuonna 1992, jolloin monet arvelivat Provenzanon kuolleen.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.