Sisäpiiri paljastaa, kuinka Donald Trump kommentoi Meghanin kohuhaastattelua – yksi seikka esti julkisen jyrähdyksen

9:52
Mitä brittihovissa tapahtuu Harryn ja Meghanin kohuhaastattelun jälkeen? Näin vastaa kuninkaallisasiantuntija!

Donald Trumpin entinen avustaja paljasti, mitä ex-presidentti oli tuumannut herttuatar Meghanin kohua herättäneestä Oprah-haastattelussa.

Herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn viikko sitten Oprah Winfreylle antama kohuhaastattelu on jakanut mielipiteitä kahtia. Etenkin Yhdysvalloissa monet ovat ilmaisseet julkisesti tukensa Meghanille sen jälkeen, kun tämä paljasti haastattelussa kärsineensä itsetuhoisista ajatuksista sekä törmänneensä rasistiseen kohteluun brittihovissa.

Vielä vuosi sitten silloinen presidentti Donald Trump arvosteli Twitter-tilillään railakkain sanakääntein Sussexin herttuaparin ratkaisua jättää hovi ja muuttaa ensin Kanadaan ja lopulta Yhdysvaltoihin. Trump jyrähti Meghanin ja Harryn muutettua Kaliforniaan, ettei Yhdysvallat tule kustantamaan herttuaparin ja heidän Archie-poikansa turvallisuuteen liittyviä järjestelyjä.

Brittilehti Daily Mailin mukaan Trumpin entinen avustaja Jason Miller paljasti kuitenkin toisen Trumpin entisen neuvonantajan Steve Bannonin podcastissa, kuinka ex-presidentti oli kommentoinut herttuaparin kohuttua Oprah-haastattelua yksityisesti tuoreeltaan.

– Kun puhuin presidentin kanssa, hän totesi "Jep, Meghan ei ole hyvä juttu. WSanoin sen silloin ja nyt kaikki näkevät sen", Miller paljasti Trumpin todenneen.

Trump ei ole peitellyt mielipiteitään julkisuudelta ja oli presidenttikaudellaan tunnettu ajoittain jopa holtittomalta vaikuttaneesta twiittailustaan. Trumpin Twitter-tili kuitenkin on sittemmin jäädytetty, eikä vastaavanlaisia julkisia hyökkäyksiä ole kuultu.

Miller antoi kuitenkin podcastissa ymmärtää, että todellisuudessa syy sille, ettei Trump tuonut mielipidettään ilmi julkisesti, piilee aivan muualla.

– Tiedäthän, että jos sanot mitä tahansa negatiivista Meghan Marklesta, sinut mitätöidään. Katsopa vaikka, mitä Piersille (Morgan) kävi, Miller jatkoi Trumpin puheiden referoimista.

Suosittua Good Morning Britain -aamuohjelmaa pitkään ankkuroinut Morgan joutui viime viikolla irtisanoutumaan saatuaan valtaisan kritiikkiryöpyn siitä, kuinka hän kommentoi herttuatar Meghanin puheita Oprah-haastattelun jälkeen. Morgan oli myös jo ennen Oprah-haastattelua kritisoinut hanakasti herttuaparia ilkeitä sanojaan säästelemättä.

Myös Donald Trump on puhunut Meghania vastaan jo pidemmän aikaa. Presidentti muun muassa kutsui herttuatarta "häijyksi" vuonna 2019 Britannian-vierailunsa jälkeen.

Amerikkalaissyntyinen Meghan työskenteli ennen kuninkaalliseen perheeseen liittymistään näyttelijänä ja kritisoi itse Trumpia äänekkäästi vuoden 2016 presidentinvaalien aikana. Meghanin on uutisoitu jopa todenneen, että hän muuttaa Kanadaan mikäli Trump voittaa vaalit.

– Meidän naisten ei pidä äänestää Hillarya (Clinton) siksi, että hän on nainen, vaan siksi, että me emme halua Trumpin mielipiteiden kaltaista maailmaa, herttuatar Meghan oli sanonut eräässä haastattelussa.

Oprah-haastattelun jälkeen myös Trumpin vastaehdokkaana ollut Clinton ilmaisi tukensa herttuattarelle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja