Li Andersson: Vesalan tragedia korostaa nuorten hyvinvoinnin eteen tehtävän työn tärkeyttä – "Tällaista ei pitäisi koulussa tapahtua"

6:09
Videolla MTV Uutisten rikostoimittaja Eetu Ruonakoski kertoo tarkemmin siitä, mitä lasten tekemistä väkivallanteoista nyt tiedetään.

Vesalan tapaus on hirvittävä tragedia ja alleviivaa sitä, kuinka tärkeää on jatkaa työtä koulujen turvallisuuden ja nuorten hyvinvoinnin eteen, sanoo opetusministeri Li Andersson (vas.).

Andersson kommentoi tapausta, jossa 13-vuotiaan oppilaan epäillään puukottaneen koulun toista oppilasta kotitalouden oppitunnilla Helsingissä Vesalan peruskoulussa keskiviikkona.

–  Tästä herää järkyttynyt tunne. Tällaista ei pitäisi koulussa tapahtua. Koulu on kuitenkin paikka, jonka pitäisi olla kaikille lapsille ja nuorille turvallinen. Heillä pitää olla oikeus keskittyä oppimiseen, Andersson sanoo STT:lle.

–  Tämänkaltaiset tapaukset ovat onneksi Suomessa hyvin harvinaisia.

Ministeri sanoo, että on äärimmäisen tärkeää, että panostukset nuorten palveluihin, nuorten parissa työskenteleviin ammattilaisiin ja nuorten tukemiseen jatkuvat seuraavalla vaalikaudella, jotta vastaavia tapauksia voidaan entistä paremmin ehkäistä ennalta.

Andersson painottaa, että toimenpiteisiin on ryhdytty kuluvalla vaalikaudella.

–  Meillä on ollut lainsäädäntöhanke koulussa tapahtuvan väkivallan ja kiusaamisen ennaltaehkäisyksi, jonka puitteissa on tehty konkreettisia lakimuutoksia, joiden tavoitteena on koulujen työrauhan vahvistaminen ja opetushenkilökunnan toimivaltuuksien lisääminen kurinpidollisissa päätöksissä.

Lisäksi vuoden alussa annetussa lisätalousarviossa annettiin lisärahoitusta nuorisorikollisuuden torjumiseen tähtäävään toimintaan.

Poliisi tiedotti useista alle 15-vuotiaiden tekemistä puukotustapauksista

Tänään keskiviikkona poliisi on tiedottanut useista alle 15-vuotiaiden tekemistä puukotustapauksista. Ala-asteikäisen pojan epäillään lyöneen toista poikaa veitsellä kasvoihin Oulussa eilen tiistaina.

Poliisin mukaan väkivallanteko tapahtui Kaukovainion kaupunginosassa. Poliisi sai tehtävän tapahtumapaikalle noin kello 17.

Uhri toimitettiin sairaalaan, mutta hänen vammansa eivät ole hengenvaaralliset.

Poliisi sai myös valmiiksi esitutkinnan tapauksesta, jossa alakouluikäinen poika yritti surmata 5-vuotiaan pikkusiskonsa.

17:19
Nuorten väkivalta on entistä raaempaa – lapsiasiavaltuutettu kertoo, mistä ilmiö johtuu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja