Mainos

Siru tallentaa nuorten autokyydit

Liikenneturvallisuusvirasto kehittää yhdessä VTT:n kanssa palvelua, jonka avulla vanhemmat voisivat etänä seurata lastensa liikkeitä näiden autoillessa.

Tiedot auton olinpaikasta ja käytetyistä nopeuksista tallentuvat GPS-teknologiaa hyödyntävälle sirulle, jota paraikaa testataan kolmessakymmenessä autossa Pohjois-Savossa ja eteläisessä Suomessa.

- Tässä halutaan korostaa vastuullista kulkemista. Kokeilu pohjautuu vapaaehtoisuuteen, ja ajatuksena on kehittää palvelu auttamaan vanhempia, jotka haluavat tietää omien kullannuppujensa liikkeistä, liikenneturvallisuusviraston tutkimusjohtaja Sami Mynttinen kertoo.

- Vastikään kortin saaneilla pojilla on muihin ryhmiin suurin riski joutua vaaratilanteeseen liikenteessä, Mynttinen taustoittaa.

Vuoden loppuun asti kestävässä kokeilussa seurataan uusien kuljettajien ajokäyttäytymistä. Käyttäytymistä verrataan kokeneempien kuskien ajamiseen. Seurannan pohjalta rakennetaan monipuolinen palautejärjestelmä.

- Laite on näkymättömissä kuljettajalta. Samalla autolla voi ajaa useampikin kuski, ja kokeilussa uudet kuljettajat käyttävät erilaista avainta kuin kokeneet kuskit, VTT:n erikoistutkija Harri Peltola kertoo.

Peltolan mukaan kokeilu on vielä niin alussa, ettei tuloksia voi tulkita. Tulokset saadaan kunnolla tietoon vasta ensi vuoden puolella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.