Mainos

Sir Richard Branson: Voimme miehittää Marsin

Maailmankuulu miljardööri ja seikkailija Sir Richard Branson tapasi suomalaista mediaa iltapäivällä Jyväskylässä. Tapansa mukaan hymyilevä ja hyväntuulinen miljonääri korosti unelmien merkitystä liiketoiminnassa.

– Olen itse onnekkaassa asemassa, sillä minulla on hyvin vahva brändi ja olen kohtuullisen hyvin tunnettu ympäri maailmaa. Jos voit oikeasti vaikuttaa maailmaan, se pitää tehdä, Branson sanoo.

Hänen Virgin-yritysryppäässään on myös Virgin Galactic, joka tähtää avaruusmatkailuun.

– Haluan unelmoida. Joskus voimme miehittää Marsin. Miksipä ei? Jos siitä voi unelmoida, siitä voi joskus tulla totta, Branson sanoo ja hymyilee leveästi.

– Aion itse matkustaa avaruuteen lasteni kanssa. Tietojeni mukaan myös neljä suomalaista on ilmoittautunut mukaan. Toivon, että jonakin päivänä jokaisen tässä huoneessa olevan lapsi pääsee avaruuteen. Nyt se ei ole vielä bisnestä mutta tarkoituksenamme avaruusmatkailussa ei ole luoda nyt kannattavaa liiketoimintaa vaan jotain hyvin erityistä.

Ei pelkkää voittoa

Branson puuhaa liiketoimien ohella myös paljon hyväntekeväisyyteen ja ekologiseen elämään keskittyviä asioita.

– Luomme paljon organisaatioita, jotka eivät tähtää voittoon. The elders-ryhmässämme on mukana myös suomalainen Martti Ahtisaari.

Virgin Group on valtava yritysrypäs, mutta sillä ei ole toistaiseksi toimintaa Suomessa.

– Monia vuosia sitten minulla oli Suomessa levy-yhtiö. Siitä on kauan, kauan aikaa. Pyörin tuohon aikaan Wigwamin Pekka Pohjolan kanssa. Virgin Mobile toimii monessa maassa - ehkä se joskus tulee Suomeenkin, kännyköiden luvattuun maahan. Siitä ei kylläkään ole vielä suunnitelmia.

Screw it - just do it!

Branson puhuu Jyväskylässä Nordic Business Forum-seminaarissa, jonka pääteemana tänä vuonna on kasvu. Suomen hallitukselle hän antaa konkreettisen neuvon kasvun aikaansaamiseksi.

– Suomen hallituksen pitää tehdä kaikki voitavansa, jotta ihmiset saavat pieniä yrityksiä käyntiin. Suomessa on paljon nuoria uusia yrittäjiä, ja mitä enemmän heitä on, sitä parempi. Ehkä hallituksen pitäisi harkita lainoja, jotka annettaisiin uusien yritysten perustamiseen. Mitä enemmän uusia yrityksiä, sitä enemmän uusia työpaikkoja.

Itse hän ei koe suunnitelleensa uraansa mitenkään merkittävästi vaan on ikään kuin seikkaillut liike-elämässä.

– Mielestäni paras tapa oppia on hypätä syvään päähän. Screw it - just do it! Saatat pudota naamallesi mutta ei se mitään.

– Jos rakennat yrityksen alusta alkaen itse, kuten minä, edessä on paljon vaikeuksia. Suuren osan ajasta opettelet vain selviytymään. Täytyy tehdä valtavasti töitä ja valita ympärille mahtavia ihmisiä, uskoa siihen, mitä tekee. Tarvitset myös onnea. Olen itse myös seikkailija ja minulla on ollut todella paljon onnea.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.