Mainos

Siniketun nahkojen hinnat laskivat Vantaalla

Siniketun nahkojen hinnat laskivat Vantaan turkishuutokaupassa tänään. Edellisen myyntikauden huipputasosta dollarihinnat tulivat alas 20-35 prosenttia laadusta riippuen. Kotimaisten nahkojen keskihinnaksi jäi 400 markkaa.

Turkistuottajat Oy:n mukaan nahoista saadut hinnat ovat linjassa Kööpenhaminan parin viikon takaisen huutokaupan hintatason kanssa. Siellä hinnat laskivat selvästi, ja vain vajaat 30 prosenttia nahoista saatiin myytyä. Vantaalla kaupan olleista 350000 nahasta sen sijaan liki kaikki saatiin kaupaksi.

Viime kaudella siniketun nahoista maksettiin huippuhintoja. Nykyistä hintojen laskua selitetään talven viivästymisestä johtuvalla vähittäiskaupan hitaalla käynnistymisellä sekä nahkojen tuotannon lisäyksellä. Kettutuotanto on kaksinkertaistunut Suomessa viiden viime vuoden aikana.

Suurimmat ostajat Vantaalla olivat Kiina ja Turkki. Hintojen laskettua myös Saksaan ja Italiaan ostettiin nyt siniketun nahkoja. Sinikettu on huutokauppayhtiö Turkistuottajat Oy:n pääartikkeli. Yhtiön mukaan epävarmojen markkinoiden vuoksi sen tilikausi jää viime tilikautta selvästi heikommaksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.