Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Singaporen kisajärjestäjät valmistautuvat F1-kisan yllä leijuvaan uhkakuvaan – "Ei ole mahdollista ennustaa"

11:35
Videolla Niki Juusela ja Ossi Oikarinen ennakoivat Singaporen kisaviikonloppua.

Singaporen kisaviikonloppua varjostaa erittäin vahva savusumu, joka on pahimmillaan jopa liian epäterveellistä hengittää. Kisajärjestäjät ovat ryhtyneet toimiin ongelmatilanteiden ennaltaehkäisemiseksi.

Singaporen yllä on viime päivinä leijunut vahva savusumu, joka johtuu paikallislähteiden mukaan Indonesian rajuista tulipaloista. Ilma on muuttunut paikoitellen jopa liian epäterveelliseksi hengittää, mikä on saanut kisajärjestäjät toimimaan katsojien ja osallistujien terveyden takaamiseksi.

Singaporen GP:n tiedottaja vahvisti Motorsportille, että ilmanlaatuindeksin lukemat ja viimeisimmät terveysneuvonnat ovat tapahtuman verkkosivuilla, mobiilisovelluksessa, isoilla näytöillä ajotapahtumien välissä ja rata-alueen radiolähetyksissä.

Kisajärjestäjät laittavat tarvittavia opastuksia rata-alueen sisäänkäynneille. Myös alueen ensiapupisteet ovat valmiustilassa mahdollisien usvaan liittyvien olosuhteiden varalta.

Näillä pisteillä on myös erityismaskeja, herkkiä ihmisryhmiä, kuten vanhuksia, lapsia, raskaana olevia naisia ja kroonisia sydän- tai keuhkosairauksia sairastavia ihmisiä varten. Kaikki katsojat voivat myös itse ostaa kyseisiä hengitysmaskeja myyntipisteistä.

– Usvatilanne vaihtelee valtavasti jopa tunneittain. Sen takia ei ole tällä hetkellä mahdollista ennustaa luotettavasti, millainen ilmanlaatu on kisaviikonlopun aikana. Jatkamme työskentelyä kaikkien hallitusviranomaisten kanssa, jotta saamme parhaimmat mahdolliset ennusteet heti, kun ne ovat saatavilla, Singaporen GP:n tiedottaja toteaa Motorsportin mukaan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja