Mainos

F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Uhkakuva Singaporen F1-osakilpailun ympärillä – kaupungin ilman hengittäminen ei enää terveellistä

9:21
Videolla Italian GP:n jälkispekulaatiot.

Vahva savusumu vaivaa Singaporea, jossa on tarkoitus ajaa Formula ykkösten seuraava osakilpailu tulevana viikonloppuna. Paikalliset lähteet kertovat, että Indonesiassa raivoavista tulipaloista aiheutunut savusumu on muuttanut ilman epäterveelliseksi hengittää.

Lauantaina ilmanlaatuindeksin lukema näytti 87-106 välillä. Yli sadan lukema ei ole enää ihmiselle terveellistä. Tämä on ensimmäinen kerta reiluun kolmeen vuoteen, kun lukema nousee yli sadan. Järjestäjä kertoo tiedotteessa, että suunnitelma pahimman varalle on tekeillä.

– Jos savusumu aiheuttaa haittoja näkyvyyteen, terveyteen tai operatiivisiin toimintoihin, tulee Singaporen GP tekemään töitä läheisesti oleellisten virastojen kanssa ennen päätöksentekoa koskien kilpailua, tiedotteessa kerrotaan.

Tilanne on helpottunut jonkin verran tuulen ansiosta. Singaporen säätä ennustetaan kuivaksi, mutta kuurosateet ovat mahdollisia. Sellaiset olosuhteet tulevat vaikuttamaan Singaporen tilanteeseen, mutta vain aika näyttää, onko muutos parempaan vai huonompaan päin. 

Ferrarin Charles Leclerc on voittanut kaksi edellistä F1-osakilpailua. Viime vuonna voiton Singaporessa vei Mercedeksen Lewis Hamilton.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja