F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1 julkaisi kisakalenterin: näin koronavirusta vastaan taistellaan GP-viikonloppuina

4:07
Videolla esittelyssä F1:n tiistaina julkaisema Euroopan kalenteri.

F1 vahvisti tiistaina, että kausi 2020 alkaa 5. heinäkuuta Itävallassa. Aikataulu on ruuhkainen, sillä kauden ensimmäiset kahdeksan osakilpailua on tarkoitus ajaa läpi kahden ja puolen kuukauden aikana.

F1-kauden alku on siirtynyt eteenpäin koronaviruspandemian takia, eikä sairastumisvaara ole kadonnut minnekään. Tämän takia F1 on tehnyt yhteistyötä sekä viranomaisten että kisajärjestäjien kanssa varmistaakseen, että kilpailut ovat mahdollisimman turvallisia.

F1 julkaisi viisi linjausta, joiden avulla se taistelee koronavirusta vastaan GP-viikonloppujen aikana.

1. Säännöllinen testaaminen

Kaikki kilpailuihin osallistuvat henkilöt tullaan testaamaan säännöllisesti koronaviruksen varalta yksityisten lääkintäjoukkojen toimesta ennen matkustamista paikan päälle. Kilpakohteeseen ei saa saapua, jos testitulos on positiivinen. Myös kaikki paikalliset työntekijät tullaan testaamaan ennen kisaviikonloppua.

2. Suljetut tapahtumat

Kilpailut ajetaan toistaiseksi tyhjille katsomoille. F1 toivoo, että fanit voivat saapua paikan päälle heti kun se on turvallista, mutta toistaiseksi vain välttämättömät henkilöt sallitaan kilparadalle.

3. Minimaalinen henkilökunta

Kilpailuihin matkustavan henkilökunnan määrää tullaan vähentämään merkittävästi sekä tallien, FIA:n että F1:n osalta. Tämän saavuttamiseksi jotkut GP-viikonloppujen toiminnot - kuten osat televisiolähetyksistä - tullaan suorittamaan etänä.​ Tallien työntekijät eivät myöskään saa olla vuorovaikutuksessa muiden kuin oman tallinsa henkilöiden kanssa.

4. Matkustaminen eristyksessä

Matkustaminen paikan päälle tullaan suorittamaan mahdollisimman eristäytyneellä tavalla, eikä matkustamista sallita ilman negatiivista koronatestitulosta. Yksityislentoja ja muita henkilökohtaisia matkustustapoja suositaan. Kaikki kilpailuihin osallistuvat henkilöt halutaan pitää mahdollisimman hyvin erillään ei-testattujen ihmisten luota.

5. Sosiaalisen etäisyyden ottaminen

Kaikilla kilparadoilla tullaan pitämään huolta sosiaalisen etäisyyden pitämisestä muihin läsnäoleviin henkilöihin. Kilpailua edeltäviä ja sen jälkeisiä aktiviteetteja, kuten kansallislauluja, palkintoseremonioita ja kisan jälkeisiä haastatteluita tullaan muuttamaan tarvittavien etäisyyksien varmistamiseksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja