Belgian kammottava onnettomuus riipaisi Lewis Hamiltonia syvältä, taustalla menneisyyden haamut – "Ihmiset eivät edes tajua"

Brittimestari Lewis Hamilton otti todella raskaasti Belgian Spassa Anthoine Hubertin hengen vieneen onnettomuuden. Hamilton on aikaisemminkin urallaan nähnyt läheltä kilpakumppaninsa traagisen menehtymisen.

Hubert menehtyi rajussa F2-kolarissa Belgian Spassa elokuun lopussa. Ranskalaislupauksen kuolema otettiin raskaasti ympäri moottoriurheilevan maailman, mutta varsinkin viisinkertainen F1-mestari Hamilton otti tapahtuneen erittäin raskaasti, koska on nähnyt läheltä vastaavanlaisia onnettomuuksia ennenkin.

– Olen kokenut sen aiemminkin. Koimme kaikki sen Japanissa, mutta ollessani lapsi, eräs 11-vuotias kuoli kisaviikonloppuna. Olen siis kokenut sen aikaisemminkin. Kuljettajaan se iskee todella kovaa, Hamilton kertoo Motorsportin haastattelussa.

Menneisyyden haamuista johtuen Hubertin traaginen onnettomuus iski Hamiltoniin entistä rajummin.

– En tiedä, miltä se tuntui muista kuljettajista, mutta minuun se osui syvälle sieluuni. Se oli todella vaikeaa. En voinut mennä nukkumaan, enkä vain voinut uskoa, mitä oli päivällä tapahtunut, Hamilton muistelee.

Viime vuosina moottoriurheilussa on otettu valtavia askeleita eteenpäin kuljettajien turvallisuuden takaamiseksi. Nykypäivänä kuolettavat onnettomuudet ovat todella harvinaisia formulasarjoissa, mutta Hamiltonin mukaan ihmisten on muistettava, että kyseessä on silti erittäin vaarallinen laji, vaikka suuria ja vakavia onnettomuuksia on onnistuttu karsimaan hyvällä prosentilla.

– Ihmiset saapuvat seuraamaan urheilutapahtumaa hauskaa viikonloppua varten. Jotkut ihmiset eivät edes tajua, että tämä on vaarallinen laji, ja että tuollaisia onnettomuuksia voi tulla, koska niitä ei tapahdu niin usein, Hamilton toteaa.

– Me kaikki ihmiset pidämme monia asioita itsestäänselvyyksinä, Hamilton jatkaa. 

Lue myös:

    Uusimmat